Aleks De Minor (©Reuters)
Aleks De Minor (©Reuters)

De Minor raspalio maštu domaćoj publici i zakazao megdan sa Đokovićem ili Dimitrovim

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.01.23. | 09:42

Dueli Amerikanaca na Australijan openu pripali Polu i Vulfu

Australijski teniser Aleks de Minor je po drugi put uzastopno i izborio plasman u četvrto kolo Australijan opena, pošto je sa 3:0 (7:6, 6:2, 6:1) savladao Francuza Benžamana Bonzija.

Nakon što je dobio prvi set u kojem je protraćio dve brejk prilike, ljubimac domaće publike se odlepio, napravio samo 12 neiznuđenih grešaka u drugom i trećem setu i obezbedio pobedu za dva sata i 10 minuta.

Izabrane vesti

Po treći put se sastao sa Bonzijem i opet ga savladao, a u narednom kolu prvog grend slema u sezoni sastaće se sa boljim iz duela između Novaka Đokovića i Grigora Dimitrova.

Najbolji rezultat na grend slem turnirima napravio je 2020. godine na US openu, kada se domogao četvrtfinala.

Interesantno je da bi Australija prvi put posle osam godina mogla da ima dva predstavnika u četvrtoj rundi, ukoliko kasnije danas Aleksej Popirin dobije talentovanog Amerikanca Bena Šeltona. Poslednji put su to izveli Bernard Tomić i Nik Kirjos 2015. godine.

U trećoj rundi su odigrana i dva američka duela, a prvi je pripao Tomiju Polu koji je savladao Džensona Bruksbija 3:0 (6:1, 6:4, 6:3) i zakazao duel sa Endijem Marijem ili Robertom Bautistom Agutom.

Pol je ubeležio 34 vinera i odbranio sve četiri brejk prilike sa kojima se susreo, kako bi slavio za dva sata i devet minuta.

Tako je ovaj 25-godišnji teniser izjednačio najbolji rezultat ostvaren na grend slemu, pošto je prošle godine stigao i do četvrte runde Vimbldona.

Bruksbi je prethodno iznenadio Kaspera Ruda, ali nije uspeo da odigra na istom nivou protiv zemljaka, koji ga je dobio i u drugom međusobnom okršaju.

Još jedan duel američkih tenisera okončan je u tri seta i za nešto više od dva sata. Džej Džej Vulf je za 125 minuta savladao Majkla Moa - 3:0 (6:4, 6:1, 6:2).

Interesantno je da je Mo prvi uzeo brejk za 3:2 u prvom setu, ali ga je Volf završio sa dva uzastopna brejka i tako došao do prednosti. U drugom je brzo uzeo još dva puta servis protivniku, a slično je bilo i u trećem setu, pa je 67. teniser sveta proleteo prvi kroz cilj.

AUSTRALIJAN OPEN - TREĆA RUNDA

Subota

A. Rubljov - D. Evans 3:0 (6:4, 6:2, 6:3)

U. Umber - H. Rune 0:3 (4:6, 2:6, 6:7)

B. Bonzi - A. De Minor 0:3 (6:7, 2:6, 1:6)

T. Pol - Dž. Bruksbi 3:0 (6:1, 6:4, 6:3)

Dž. Dž. Volf - M. Mo 3:0 (6:4, 6:1, 6:2)

E. Mari - R. Bautista U TOKU

A. Popirin - B. Šelton U TOKU

G. Dimitrov - N. Đoković U TOKU


tagovi

Aleks de MinorAustralijan openAustralijan Open 2023Novak ĐokovićTomi Pol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara