Nikola Ćaćić i Miomir Kecmanović (©Star Sport)
Nikola Ćaćić i Miomir Kecmanović (©Star Sport)

Debakl Srbije u Kraljevu, teniseri igraju za opstanak

Vreme čitanja: 1min | sub. 03.02.24. | 15:05

I treći poraz srpskih tenisera u baražu Dejvis kupa

Ono što je najavljeno u petak popodne, potvrđeno je u subotu - Srbija je eliminisana iz baraža za popunu Svetske grupe Dejvis kupa!

Slovačka je u Kraljevu odnela maksimalnu pobedu sa 3-0, pošto je i dubl u subotnjem programu odneo trijumf bez izgubljenog seta (7:6(4), 6:3).

Izabrane vesti

Slovački tandem u sastavu Igor Zelenaj - Lukaš Klajn bio je bolji od Nikole Ćaćića i Miomira Kecmanovića bez previše muke. Tačnije, kada su Slovaci slomili otpor Ćaćića i Kecmanovića u taj-brejku prvog seta, u nastavku su slavili rutinski. Srbi su od početka bili suočeni sa konstantim pretnjama rivala koji je vrebao brejk šanse. Isti je došao iz desetog pokušaja, posle čega je Slovacima bilo mnogo lakše.

Početak drugog seta pomerio je medicinski tajm-aut koji je zatražio Nikola Ćaćić, preko koga su Slovaci kasnije stigli do prvog brejka u drugom seti. Naši teniseri su se borili do kraja, ali nisu mogli da naprave nikakvu promenu i doživeli su debakl.

Slovaci će igrati u grupnoj fazi Svetske grupe Dejvis kupa, dok će Srbija igrati za opstanak, a mečevi su na programu u septembru. Podsetimo, selektor Viktor Troicki nije mogao da računa na najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića koji se oporavlja posle zahtevnog učešća na Australijan Openu gde je eliminisan u polufinalu od kasnijeg šampiona Janika Sinera.


tagovi

Nikola ĆaćićMiomir KecmanovićDejvis kupDejvis kup tim Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara