Foto: Reuters
Foto: Reuters

Debitant preznojio Novaka: Rune nije mogao protiv Đokovića i grčeva

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.09.21. | 03:31

Prvi reket sveta trijumfalno krenuo u pohod na kalendarsk grend slem - 3:1 (6:1, 6:7, 6:2, 6:1).

Prvi korak Novaka Đokovića ka kalendarskom grend slemu bio je uspešan. Doduše, ne siguran i ubedljiv kako se očekivalo. Onako kako je otvorio ovogodišnji Vimbldon (Džek Dreper 3:1), prvi reket sveta startovao je i na US openu. Trijumfalno, ali uz blage oscilacije. Nadajmo se da će se i završiti kao turnir u Londonu. U prvom kolu poslednjeg, četvrtog grend slema u sezoni, srpski teniser je uz izgubljen set savladao debitanta Holgera Runea posle nešto više od dva sata borbe - 3:1 (6:1, 6:7, 6:2, 6:1).

Aktivne čak i manje, jer je 18-godišnji Danac u trećem setu, pri rezultatu 1:1 u setovima osetio grčeve koji su ga mučili tokom ostatka meča. U nekoliko navrata je gledao ka svom boksu, kao da je čekao potvrdu da preda meč, veliki broj poena izgubio zbog nemoći da se pokrene, ali je na kraju stisnuo zube i dostojanstveno, uz aplauze publike na stadionu Artur Eš, uzdignute glave završio učešće na turniru.

Izabrane vesti

Posle žreba je govorio kako mu je srce tuklo 400 na sat, tokom čitavog meča bio je vidljiv respekt prema prvom teniseru sveta, ali nijednog trenutka mladom Dancu ruka nije zadrhtala, uprkos tome što je na svom debiju na grend slem turnirima stao na crtu najboljem ikada.

Posebno samouveren Rune je bio u drugom setu, onda kada bi mnogi, posle ekspresno izgubljenog prvog seta (za 27 minuta, 6:1), psihički pali. Njemu se to nije dogodilo, iskoristio je slabiji servis prvog nosioca turnira (procenat prvog servisa u drugom setu spao mu je na 49 odsto), potom i sporo otvaranje taj-brejka, i iskoristio treću set loptu za izjednačenje.

Đoković je na treći set otvorio furiozno, sredinom istog stigao do brejka, a onda se na pauzi prilikom promena strane, pri rezultatu 4:1, dogodila stvar koja je odredila dalji tok meča, odnosno skratila njegovo trajanje. Runea su krenuli da muče grčevi, a kako nije želeo da podigne belu zastavicu, odlučio je da sve više rizikuje i pokuša da skraćuje poene, samim tim povećao broj grešaka, a šanse za senzaciju sveo na nulu.

Đokovića u drugom kolu očekuje susret sa Talunom Grikspurom, Holanđaninom o kojem, priznao je Novak i sam posle meča, ne zna mnogo toga. Ali kako kaže, odlično poznaje teren i u to ne treba sumnjati.



tagovi

Novak ĐokovićUS open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara