Dženg i Jastremska (@Reuters)
Dženg i Jastremska (@Reuters)

Debitantkinje u polufinalu AO: Jastremska brzo, Dženg posle preokreta

Vreme čitanja: 1min | sre. 24.01.24. | 12:06

Dobili smo i drugi par u borbi za finale ženske konkurencije na ovogodišnjem Australijan openu

Dajana Jastremska i Ćinven Dženg igraju u Australiji tenis iz snova. I 23-godišnja Ukrajinka i dve godine mlađa Kineskinja po prvi put u svojim karijerama domogle su se polufinala nekog grend slema, a pošto će igrati jedna protiv druge, neka od njih dodatno će popraviti lični rekord.

Ko zna, možda ne samo plasmanom u finale već i konačnim trijumfom. Poslednja prepreka biće branilac trofeja Arina Sabalenka ili američka nada Koko Gof.

Izabrane vesti

Jastremska je verovatno i lakše nego što je mogla pretpostaviti stigla do plasmana među četiri najbolje teniserke na ovogodišnjem Australijan openu. Za samo sat i 20 minuta eliminisala je Lindu Noskovsku iz Češke - 6:3, 6.4.

Za razliku od Ukrajinke, Dženg je imala dosta teži posao pošto je izgubila prvi set u duelu sa Anom Kalinskajom. Uspela je, ipak, da preokrene i preko Ruskinje se domogne polufinala - 6:7, 6:3, 6:1. Pored toga što je nadmašila svoj učinak sa prošlogodišnjeg US Opena, kada je igrala četvrtfinale, Dženg će se od ponedeljka prvi put naći među 10 najboljih teniserki na svetu.


tagovi

Australijan open 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara