Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Dejvis kup: Srbija preko Nemačke traži mesto u četvrtfinalu

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.11.21. | 11:05

Đoković „sigurica“ za naše, Panceri sigurni u pobedu dubla

Pala je Austrija, na redu je Nemačka. Dve selekcije sa germanskog govornog područja su se namerile na Srbiju u grupnoj fazi Dejvis kupa, ali jedna je već sklonjena sa puta.

Naša reprezentacija je sa 3:0 oduvala Austriju prvog dana, pobedili su i Dušan Lajović i Novak Đoković i dubl u kojem su igrali Nikola Ćaćić i Filip Krajinović, a danas je red na okršaj sa Nemačkom od 16 časova.

Izabrane vesti

S obzirom na to da Aleksander Zverev ne igra za Nemačku i da im je prva „tabla“ Jan-Lenard Štruf, koji je 50. teniser sveta, a druga Dominik Kepfer, koji je 58. na ATP listi, deluje da je Srbija favorit na papiru. Međutim, oprez budi činjenica da Nemačka ima jači dubl, pošto je Kevin Kravic 14. a Tim Puc 18. na svetskoj listi dubl igrača. Tu rival očekuje siguran bod, baš kao što u taboru Srbije su sigurni da će Đoković doneti jednu pobedu našem sastavu.

Zato će ključ meča biti u drugom singl duelu, ali tek će se sat vremena pre početka znati ko će igrati protiv koga. Nema dileme da će u slučaju da posle singlova bude 1:1 u pobedama Novak Đoković istrčati na teren i u igri parova.

Trijumf nad Pancerima doneo bi srpskom timu plasman u četvrtfinale i to je osnovni zadatak koji će selektor Viktor Troicki zadati danas svojim pulenima.

Ukoliko bi Srbija kao prva završila grupnu fazu, igrala bi u četvrtfinalu sa najboljim iz grupe C, a tamo je prvog dana takmičenja Francuska pobedila Češku sa 2:1, dok je treći učesnik Velika Britanija.

(1.20) Srbija - Nemačka (4.50)

U Grupi A Španija je prvog dana pobedila Ekvador sa 3:0, a danas se sastaju Rusija – Ekvador.

U Grupi B Švedska je savladala Kanadu sa 3:0 i ako danas pobedi Kazahstan osvojiće prvo mesto i put u četvrtfinale.

Prvog dana u Grupi D Hrvatska je sa 3:0 nadigrala Australiju, a Oziji danas igraju protiv Mađarske.

Italija posle pobede od 2:1 nad SAD prvog dana danas bi trijumfom nad Kolumbijom prošla dalje kao pobednik Grupe E.


tagovi

Novak ĐokovićDejvis kupDušan LajovićFilip KrajinovićViktor TroickiNikola Ćaćić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara