""
""

Dimitrov favorit, može li Gofan do novog iznenađenja?

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.11.17. | 09:58

Nastavlja se takmičenje na završnom Mastersu u Londonu

Nakon uvodne runde Grupe A Mastersa u Londonu, korak bliže plasmanu među četiri najbolja tenisera su Grigor Dimitrov i David Gofan. Upravo će njih dvojica otvoriti program u O2 Areni (15.00, TV Sportklub) i odgovoriti na pitanje - ko se priključuje Rodžeru Federeru u polufinalu?

Izabrane vesti

Dimitrov je pred nastup u britanskoj prestonici došao do najboljeg plasmana u karijeri (šesto mesto na ATP listi), a da tako nešto nije slučajno, svedoče i tri titule iz tekuće sezone (Brizbejn, Sofija i Sinsinati) i jedan naslov vicešampiona (Stokholm). Na startu završnog Mastersa, Bugarin je opravdao ulogu protiv Dominika Tima. Pošto je ubedljivo i dominantno osvojio uvodni set, Dimitrov je poklekao u drugom, zatim na krilima ubačenih prvih servisa (skoro 80 odsto), uzvratio supertalentovanom Austrijancu.

Sa druge strane, Gofan je u prvom kolu savladao Rafaela Nadala, mada ne treba zaboraviti da je Bik sa Majorke u najavi turnira istakao da ga muči koleno, ali da će da proba... Uzbudljivo je bilo te večeri, ali je povreda uzela danak, pa je Belgijanac zasluženo stigao do pobede, a Nadal morao da odustane. Umesto njega, takmičenju se priključio Pablo Karenjo Busta.

Dimitrov i Gofan su do sada četiri puta ukrštali rekete, Bugarin je sa tri pobede uspešniji, ali je na poslednjem odmeravanju snaga trijumfovao Gofan

Ulog je veliki - polufinale. Obojica su u top formi i vrlo lako bismo mogli da vidimo tri seta.

ZAVRŠNI MASTERS U LONDONU - DRUGO KOLO

Grupa A

Sreda
15.00: (1,60) Dimitrov - Gofan (2,19)

21.05: (1,30) Tim - Karenjo Busta (3,20)

(FOTO: Action Images)


tagovi

Grigor DimitrovDavid Gofan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara