""
""

Dimitrovu trofej za kraj godine!

Vreme čitanja: 1min | ned. 19.11.17. | 22:03

Bugarin pobedom nad Belgijancem Gofanom osvojio završni Masters u Londonu

Bugarski teniser Grigor Dimitrov osvojio je završni ATP masters turnir u Londonu, pošto je u finalu pobedio Belgijanca Davida Gofana u tri seta, 7:5, 4:6 i 6:3.

Izabrane vesti

U šestom međusobnom duelu Dimitrov je do pete pobede došao posle dva sata i 30 minuta igre.

Bugarinu je ovo najvredniji trofej u dosadašnjoj karijeri, ujedno četvrti u sezoni, ukupno osmi u karijeri. Dimitrov će od ponedeljka na ATP rang listi biti na trećem mestu, dok će Gofan zauzimati četvrtu poziciju.

Finalni meč u Londonu doneo je dosta uzbuđenja i preokreta. Gofan je u prvom setu dva put imao prednost brejka, ali je Dimitrov oba puta uspeo da se vrati, a potom je i u 12. gemu sam stekao prednost brejka o dobio set.

Drugi set doneo sigurniji servis na obe strane, ali je Gofan ipak u sedmom gemu napravio brejk, a kasnije se ispostavilo da mu je bio dovoljan za izjednačenje 1:1.

Odlučujući set nastavljen je u istom ritmu, obojica su sigurno servirala, ali je sredinom seta Gofanova igra pala, a Bugarin je to iskoristio i napravio brejk.

Belgijanac je u nastavku spasio tri vezane meč lopte, ali Dimitrov zatim nije dozvolio brejk, pa je tako došao do trijumfa.

(FOTO: Action images)


tagovi

BelgijaBugarskaDavid GofanGrigor Dimitrov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara