Laslo Đere ©Starsport
Laslo Đere ©Starsport

Đere: Nisam očekivao tako težak prvi set

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.10.20. | 15:20

Srpski teniser zadovoljan na Sardiniji posle plasmana u drugo ATP finale i ozvaničenje povratka u formu

Peti reket Srbije, Laslo Đere konačno se, sada je već zvanično, vratio u formu. U onu igru koja ga je pre godinu i po dana dovela do prve i za sada jedine ATP titule u Rio de Žaneiru. Serija vezanih povreda i bolesti učinili su svoje te je naš as sa 27. pozicije došao u situaciju da se bori za opstanak u Top 100 na svetskoj lestvici.

Današnjim plasmanom u finale turnira na Sardiniji, ozvaničio je povratak „onom starom“ Laciju. Snažni Banaćanin prikazuje izuzetan tenis tokom ovog ATP 250 turnira i tek je u polufinalu izgubio prvi set, protiv supertaletovanog Italijana Lorenca Musetija. Momka za kojega će se tek čuti.

Izabrane vesti

„Znao sam da će igrati veoma kvalitetno, da ima puno samopouzdanja i da je imao zaista sjajne rezultate poslednjih sedmica. Ipak, nisam očekivao tako težak prvi set. To me je pomalo iznenadilo i nisam uspeo da nađem odgovor.“, iskren je 25-godišnjak iz Sente.

Đere je preokrenuo rezultat u drugom setu, zaigrao snažnije i brže, a u trećem mu je, nakon pet gemova, suočen sa neminovnim porazom 18-godišnji rival predao zbog povrede podlaktice.

„Uspeo sam da ostanem fokusiran i da se izborim za drugi set. što mi je mnogo značilo. Bolje sam igrao u nastavku polufinala, a ujedno sam i pojačao intenzitet razmena udaraca. Malo sam podesio taktiku i više sam pazio kod moje serve.“, jasan je srpski reprezentativac.

Laslo Đere će u drugom finalu u karijeri boriti za drugu titulu sutra protiv Marka Čekinata koji je danas bio bolji od još jednog našeg tenisera, Danila Petrovića. Italijan je takođe savršen u ATP finalima, a do sada ih je igrao tri. Ovo će im biti treći zvanični meč, oba prethodna 2016. u Milanu i dve godine kasnije u Umagu igrana su na otvorenom na šljakastoj podlozi, a oba je dobio ubedljivo Italijan.

Plasman u polufinale donosi 90 poena i 9.070 evra, finale 150 i 11.300, dok pobedniku sledi 250 ATP bodova i 13.320 evra. Đere je trenutno na 74. poziciji svetske liste, ukoliko bude zaustavljen u finalu, od ponedeljka će biti plasiran oko 60, a ako slavi oko 50. pozicije


tagovi

Laslo Đere

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara