(©Star Sport)
(©Star Sport)

Đere stigao do druge titule u karijeri

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.10.20. | 14:46

Srpski teniser u dva seta savladao Italijana Marka Čekinata

Kakva nedelja za Lasla Đerea u Italiji! Srpski teniser osvojio je ATP na Sardiniji uz samo jedan izgubljen set na turniru, savladavši u finalu domaćeg igrača Marka Čekinata sa 2:0 (7:6(7), 7:5), posle dva sata i 16 minuta igre.

Bilo je ovo drugo finale za Đerea, odnosno četvrto za Čekinata, a zanimljivo je da su svaki prethodni obojica dobila. Srpskom teniseru je ovo drugi osvojeni turnir u karijeri, pošto je pre godinu i po dana slavio u Rio de Žaneiru.

Izabrane vesti

Odlično je Đere ušao u meč. Već u prvom gemu je stigao do brejka, ali je već u narednom Čekinato uzvratio. Od tog trenutka su obojica igrača vešto čuvala svoj servis, te se otišlo u taj-brejk. Đere je na startu istog napravio dva mini-brejka, ubrzo stigao do pet vezanih set lopti, iskoristivši treću za prednost od 1:0.

Drugi set krenuo je identičnim tokom. Taman što je momak iz Sente napravio brejk prednosti, 28-godišnji Italijan je uzvratio, ali je morao dobro da se pomuči. Spasio je Đere dve brejk lopte, potom imao priliku da podeblja prednost u dva navrata, međutim, Čekinato je iskoristo treću ukazanu priliku i smanjio zaostatak. Ubrzo je Italijan preokrenuo, da bi u šestom gemu usledila velika borba. Pokušao je Čekinato da preokrene situaciju u svoju korist, sačuvao tri brejk lopte, ali četvrtu nije uspeo.

Ispostavio se taj trenutak ključnim. Đere je konstatno pritiskao protivnički servis, bio siguran pri svom, i na kraju uspeo da materijalizuje četvrtu meč loptu.  


tagovi

Laslo Đere

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara