Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Đoković: Nadal je favorit na Rolan Garosu, ali...

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.09.20. | 07:53

“Švarcman je pokazao da može da ga pobedi”, kaže Nole

Čudna godina 2020. u kojoj se tenis maltene više nije igrao nego što jeste. Ali, u ovom periodu u kojem je žuta loptica letela preko mreže viđena je surova dominacija Novaka Đokovića.

Srpski teniser nije izgubio nijedan meč na terenu. Poraz mu je upisan samo za zelenim stolom na US openu zbog nesrećnog slučaja kada je pogodio lopticom linijskog sudiju. Ali, mentalu gromadu kakva se ne pamti u istoriji sporta ni to nije izbacilo iz koloseka.

Izabrane vesti

Naprotiv, Đoković je odmah posle toga došao na masters u Rim i osvojio titulu! Postao je rekorder po broju osvojenih turnira iz kategorije 1.000. I sada zapet kao puška, motivisan do neba, čeka start Rolan Garosa. Probaće da ga osvoji drugi put, da se za još jedan grend slem korak približi Rodžeru Federeru.

Ali i pored toga što je u fantastičnoj formi, zna Novak čija je kuća Pariz. Bez obzira na to što je Rafa još daleko od šampionske forme, što se videlo u Rimu, gde je eliminisan u četvrtfinalu.

Iako je izgubio ove nedelje, smatram, a sa mnom će se složiti i mnogi drugi, da je Rafa favorit broj 1 na Rolan Garosu. Zbog rekorda koje je u Parizu oborio, zbog istorije njegovih rezultata, mislim da niko ne može da bude ispred njega”, istakao je Đoković.

Međutim, čini se da Rafa, koji je 12. put osvajao Rolan Garos, nije ovog puta baš toliki favorit. Đoković je tu, Tim stiže osokoljen osvajanjem US opena, prvog grend slem turnira u karijeri...

Sa druge strane, Dijego Švarcman je u Rimu pokazao da Nadal može da se pobedi na šljaci. Iako Rafu vidim kao favorita broj jedan, smatram da ima igrača koji mogu da ga pobede na Rolan Garosu. Biće interesantno”, ocenio je Novak Đoković.

Kvalifikacije u Parizu su počele, a glavni deo turnira krenuće u nedelju. Titulu brani Nadal, koji je pre godinu dana u finalu pobedio Tima, dok je Đoković zaustavljen u polufinalu.


tagovi

Novak ĐokovićRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara