Đokovićev put do odbrane titule: Federer u polufinalu, pre toga Cicipas, Lajović...

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.01.20. | 09:23

Nadal u četvrtom kolu na Kirijosa ili Hačanova

Dobar žreb za Novaka Đokovića na Australijan openu! Branilac titule na prvom grend slem turniru u sezoni ne bi trebalo sve do četvrtfinala da ima većih problema.

Naravno, najveća "zamka" je u polufinalu, gde je Đokoviću u žreb upao Rodžer Federer. Četiri puta su se njih dvojica sudarila na ovom turniru i bilans je 3:1 za srpskog tenisera.

Izabrane vesti

KOMPLETAN ŽREB MUŠKOG SINGLA

Novak će turnir otvoriti duelom sa Nemceom Janom-Lenardom Štrufom, a posle toga idu projekcije njegovih mogućih protivnika. U drugom kolu rival će mu biti Tacuma Ito ili kvalifikant, u trećem Danijel Evans ili možda čak Laslo Đere, a u četvrtom Dušan Lajović ili Dijego Švarcman.

Pravi izazov sledi u četvrtfinalu, gde bi prema kosturu Đoković trebalo da ukrsti rekete sa Cicipasom ili Bautistom Agutom. I naravno, potom Federer, a u finalu Nadal.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Miomir Kecmanović će turnir početi protiv Andree Sepija, a ukoliko pobedi, u drugom kolu će ga čekati bolji iz duela Sten Vavrinka - Damir Džumhur. Inače, Kecmanović je u delu kostura gde je glavni nosilac Danil Medvedev.

ĐOKOVIĆ - SPECIJAL

Filip Krajinović će u prvom kolu igrati protiv kvalifikanta, a u drugom bi trebalo protivnik da mu bude Rodžer Federer, pošto je Švajcarac veliki favorit u meču sa Stivom Džonsonom.

Neće biti lako Dušanu Lajoviću protiv Kajla Edmunda, ali ako pobedi, a ako ga savlada, ide na Marka Polmansa ili Mihaila Kukuškina. Na kraju, Laslo Đere će igrati protiv Jošihita Nošijoke, potom ga put vodi na Danijela Evansa ili Mekenzija Mekdonalda.

Drugi nosilac na turniru i prvi teniser sveta Rafael Nadal otvoriće takmičenje u Melburnu protiv Bolivijca Uga Delijena. Po žrebu, u trećem kolu bi mogao da ga čeka zemljak Pablo Karenjo Busta, a u četvrtom Nik Kirijos ili Karen Hačanov.

Australijan open će se igrati od 14. januara do 2. februara. Titulu brani Novak Đoković, koji je sedam puta podizao šampionski pehar u Melburnu.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara