Đoković predao zbog povrede, prostački ispraćaj njujorške publike za šampiona

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.09.19. | 07:39

Sten Vavrinka ide u četvrtfinale

Videlo se i na nekim ranijim mečevima, ali je Novak Đoković trpeo i nekako gurao dalje. Međutim, kad se povreda ramena ukrstila sa kvalitetom Stena Vavrinke, koji sada već tradicionalno najbolji tenis igra protiv Đokovića, prvi reket sveta je bio nemoćan. Aktuelni šampion US opena neće odbraniti krunu u Njujorku, pošto je pri vođstvu Švajcarca od 6:4, 7:5 i u trećem setu 2:1 uz jedan bejk predao meč četvrtog kola poslednjeg grend slema u sezoni.

Rame je prosto bilo jače od Đokovića, koji je na Flešing Medouzu ispao pre polufinala prvi put još od 2007. kada je prvi put stigao do same borbe za titulu. Međutim, to nije sprečilo njujoršku publiku da ga zvižducima isprate Đokovića sa terena. On im je odgovorio sarkastičnim podizanjem palca. Kao da je sve u redu. Iako svi znaju da trostruki osvajač Ju-Es Opena nije zaslužio ovakvo nepoštovanje.
Šta da kažem? Nisam uvređen, ne zanimaju me takve stvari. Poštujem druge i nadam se da i oni mogu da poštuju mene. Nisam ni prvi ni poslednji igrač koji je morao da preda meč zbog povrede“, nemoćno je posle meča slegao ramenima Đoković.

Izabrane vesti

O samoj povredi...
Levo rame je u pitanju. Bol traje već nedeljama, nekad osećam više, nekad manje. Sad nisam mogao da udaram lopticu. Ali ne želim više o tome. Čestitam Stenu, želim mu sve najbolje u nastavku turnira".

Vavrinka će u četvrtfinalu igrati na Danila Medvedeva, još jednog igrača koji je osetio koliko neprijatna ume da bude njujorška publika. S tim da joj je on odgovorio. Posle pobede nad Dominikom Kepfelerom (3:6, 6:3, 6:2, 7:6) još jednom. Igrao je ispred tribina dok je publika negodovala. Prkosnog Rusa nije bilo briga. Hranio se njihovim nezadovoljstvom.
Gubio sam danas. Mislio sam da neću moći ni da igram. Uzeo sam toliko injekcija protiv bolova. Ali moram da kažem. Ljudi, time što ste protiv mene, dali ste mi toliko energije. Hvala vam“, rekao je simpatični Medvedev.

U noći između nedelje i ponedeljka dobili smo i drugi četvrtfinalni par, pošto je Rodžer Federer deklasirao nesrećnog Davida Gofana sa 6:2, 6:2, 6:0, dok je Grigor Dimitrov bio bolji od Aleksa de Minaura sa 7:5, 6:3, 6:4. Federer je sigurno danas najzadovoljniji, pošto mu se posle ispadanja Đokovića otvorio put do 21. grend slem titule.

A nadao se Đoković da će baš on doći do svoje 17. I da će se primaći Rafaelu Nadalu na titulu zaostatka. Federeru na tri... Rame je ipak pokvarilo planove.
"Nije tajna, cilj mi je da dostignem taj Rodžerov rekord, ali svestan sam da je to dug put i da ima još vremena“, smiren je, mada sigurno i razočaran Đoković.

Biće vremena. Koliko god se to nedopadalo pojedinim teniskim fanovima.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara