Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dominacija na domaćem terenu za trofej iščekivan 44 godine: Barti bez izgubljenog seta osvojila Australijan open

Vreme čitanja: 1min | sub. 29.01.22. | 11:14

Prva teniserka sveta osvojila grend slem u rodnoj državi nakon trijumfa protiv Danijel Kolins 6:3 7:6 (2)

Ešli Barti nova je šampionka Australijan opena. Australijska teniserka, ujedno i prvi reket sveta u ženskoj konkurenciji, bez izgubljenog seta je stigla do krune koju je njena rodna zemlja čekala 44 godine, a na poslednjem koraku do trofeja savladala je Amerikanku Danijel Kolins 6:3, 7:6 (2) nakon sat i 29 minuta igre.

Nakon uvodnog odmeravanja snaga u kojem su obe teniserke rutinski osvojile po dva gema na svoj servis, prva je do brejk šanse stigla Kolins, međutim Barti je uspela da spase brejk loptu, a potom već u narednom gemu režira odgovor kojim je stekla prednost dovoljnu da potom rutinski stigne do prvog seta.

Izabrane vesti

Za razliku od prvog seta u kojem je Barti za 33 minuta stigla do vođstva drugi je doneo znatno više uzbuđenja. Samo jedan gem koji je Amerikanka ispustila od uvodnih šest nagovestio je da bi Barti mogla da ostane bez prvog seta na turniru, međutim usledila je fenomenalna serija Australijanke uz dva brejka kojima je drugi set otišao u taj-brejk.

U prvom taj-brejku za obe teniserke na turniru Kolins je uizgubila prva dva poena na svoj servis, a fenomenalna igra domaće teniserke uticala je da izostane bilo kakva neizvesnost u prelomnim momentima.

Osvojivši turnir u Melburnu, Bartti je stigla do treće grend slem titule nakon Roland Garosa osvojenog 2019. godine i Vimbldona 2021, potvrdivši da je trenutno apsolutno zasluženo na čelu WTA liste.


tagovi

Ešli BartiDanijel Kolins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara