Osaka (© Reuters)
Osaka (© Reuters)

Dominacija se na japanskom kaže – Naomi Osaka

Vreme čitanja: 1min | sub. 20.02.21. | 11:12

Treća teniserska sveta drugi put osvojila Australijan open

Svake godine po jedan grend slem trofej. Prvo je 2018. slavila na US openu, 2019. krunisana u kraljicu Australijan opena, lane opet pokorila Flešing medouz, da bi 2021. Naomi Osaka otvorila na najbolji mogući način, slavljem u Melburnu, za četvrti pehar sa najvećih turnira.

Japanka je u finalu savladala Amerikanku Dženifer Brejdi u dva seta (6:4, 6:3) i potvrdila da je u ovom trenutku igračica koja prezentuje najbolji tenis. Videlo se to na završnom stepeniku premijernog grend slema sezone, pošto je u prvom setu ispoljila živce kao konopce i tek u desetom gemu stekla odlučujuću prednost. U drugom je rano stekla dva brejka prednosti i lagano privela meč kraju, za drugu titulu u Australiji.

Izabrane vesti

Današnja pobeda bila je Osakina 21. uzastopna. Prethodni put poklekla je prošle godine u januaru, baš na Australijan openu, pred još jednom Amerikankom, Kori Gauf.

U pohodu na tron, pred Naomi su padale Anastasija Pavljučenkova, Karolin Garsija, Ons Žaber, Gabrine Muguruza, Su Vej Hsej, Serena Vilijams i sad Dženifer Brejdi. U sedam mečeva prepustila je rivalkama samo jedan jedini set.

Dominacija.


tagovi

WTAAustralian OpenAustralijan openAustralijan Open 2021.Naomi Osaka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara