Đoković i Stojanovićeva (©Reuters)
Đoković i Stojanovićeva (©Reuters)

Dupli poraz u Tokiju: Novak i u dublu sa Ninom ostao bez finala

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.07.21. | 14:55

Ispuštena set lopta, pa brejk u drugom setu...

Težak dan srpskog tenisa, srpskog sporta, na Olimpijskim igrama u Tokiju. Dupli poraz danas. Posle neuspeha u polufinalu singla, Novak Đoković je, zajedno sa Ninom Stojanović, ostao bez mesta u finalu i u miks dublu.

Ruski tim koji su činili Elena Vesnina i Aslan Karacev prošao je dalje i igraće sverusko finale protiv Anastasije Pavljučenkove i Andreja Rubljova.

Izabrane vesti

Iako su imali i set loptu u prvom i brejk prednosti u drugom setu, Nina i Novak su pretrpeli poraz u dva seta – 7:6, 7:5.

Umoran, istrošen, isceđen kao limun psihološki i fizički, Đoković nije ličio na sebe ni u igri parova. Probao je da ranu iz singla zaleči pobedom u dublu, međutim, videlo se da je daleko od svog optimuma, da nema, kao obično, magije u njegovom reketu. Nina Stojanović je odigrala sasvim solidan meč, kao i prethodne, čak kad se sve sabere srpski tim je odigrao sasvim dobro protiv finalista Rolan Garosa u igri mešovitih parova, ali je nedostajalo više energije, iskra koje je bilo u prethodnim mečevima, da bi se prošlo u borbu za zlato.

U prvom setu posle ekspresno razmenjenog brejka (2:1, 2:2), došli su Stojanovićeva i Đoković do set lopte na 5:4, na servis ruskog para. I ispustili su je za koji centimetar, koliko je loptica završila u autu. U taj-brejku Vesnina i Karacev su poveli sa 4:1, stekli veliku prednost, koju su umeli da sačuvaju.

Probali su da se resetuju Nina i Novak na početku drugog seta i uspeli su. Odmah su rivalima oduzeli servis, pa ga potvrdili i stekli 2:0. Samo što nisu uspeli da to vođstvo dugo čuvaju. Rusi su nakon 2:4 napravili preokret, uz jedan brejk, poveli 5:4 i pritisak prebacili na stranu srpskog para.

Taj pritisak Nina i Novak nisu uspeli da iznesu. Na servis Stojanovićeve Rusi su napravili brejk bez izgubljenog poena i plasirali se u finale.

Srpski par će igrati za bronzu protiv Australijanaca Ešli Barti i Džona Pirsa. Novak Đoković u dve borbe za treće mesto. Ko bi to očekivao...


tagovi

Novak Đokovićnina stojanovićTenistokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara