Viktorija Azarenka (© Reuters)
Viktorija Azarenka (© Reuters)

Dvostruka šampionka Australijan opena: Đokovićev proces kao cirkus, suviše je sive zone u pravilima

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.01.22. | 09:34

„Verujem u vakcinaciju, ali neću uverenje da namećem drugima“, kaže Viktorija Azarenka

Tražio je Novak Đoković razumevanje. Kolega i javnosti. Pitanje je da li je dobio ono što je hteo, ali makar ima sportista koji drže do sebe i, bez obzira što možda nisu saglasni sa prvim reketom sveta, apsolutno poštuju njegovu volju.

Tako i Beloruskinja Viktorija Azarenka ističe se zalaže za totalno drugačiji vid borbe protiv pandemije virusa korona, ali da nikad ne bi tražila od drugih da slede njen stav. A upravo na tome insistira sprski as. Đoković nije vakcinisan, Beloruskinja jeste. Sloboda izbora.

Izabrane vesti

Verujem u nauku i u vakcinaciju. Ja sam se vakcinisala. Ne želim svoja uverenja da namećem drugima, međutim, bavimo se globalnim sportom“, napomenula je dvostruka šampionka Australijan opena posle plasmana u treću rundu prvog grend slema u sezoni.

Siromašnijeg za najboljeg tenisera sveta. Turnir se svakako igra, međutim, nije isti kad nema 34-godišnjeg Beograđanina, kome su australijske vlasti u nedelju, posle 11 dana neizvesnosti, ukinule boravišnu vizu i deportovale iz zemlje.

Ne verujem da se problem pojavio niotkuda. Mogao je da se spreči, da se reši znatno ranije. Niko nije izgledao baš dobro tokom celog procesa. Na kraju je postao cirkus. Situaciju je trebalo sagledati ozbiljno. Čim u pravilima postoji siva zona, onda to otvara previše pitanja i dolazimo do ovakvih situacija. U određenim stvarima potrebno je da pristup bude „ili crno ili belo“.

Dakle, bez medicinskog izuzeća koje je isprava i stvorilo problem svetskih razmera. Zato se sve glasnije pominje ideja da preporuka o vakcinaciji (ATP kaže da je od prvih 100 igrača sveta njih 97 imunizovano) postane obaveza. Po principu: ili se vakciniši ili te nema na turnirima.

Mislim da bi svima na svetu pomoglo, posebno kad je reč o inostranim putovanjima. Ukoliko ste kod kuće i ne putujete, možete da spovedete socijalno distanciranje i ostale mere predostrožnosti. U našem (teniskom, op. aut.) slučaju je preporučena vakcinackija, u nju verujem, sigurna da radim ispravnu stvar“, dodala je Viktorija Azarenka.

 


tagovi

TenisViktorija AzarenkaAustralijan openAustralijan open 2022WTANovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara