Mekgrat u sredini (©Reuters)
Mekgrat u sredini (©Reuters)

Dvostruki standardi Australije: Nevakcinisani Đoković u pritvor, a kriketašici sa koronom dozvola da igra

Vreme čitanja: 1min | pon. 08.08.22. | 11:18

I još da se grli sa saigračicama posle pobede

Čudna je ta zemlja Australija. Zato valjda i stoji „naopačke“...

Šalu na stranu, stvar koja se dogodila na Komonvelt igrama podigla je buru, pogotovo među navijačima Novaka Đokovića. A, nije ih malo čak i u toj zemlji iz koje su ga proterali prošle zime.

Izabrane vesti

Dok Novaku Đokoviću u januaru nije dozvoljeno da igra na Australijan openu, čak je dane proveo u pritvoru, pa na sudu, dok ga na kraju nisu proterali iz zemlje, neverovatna stvar se dogodila na Komonvelt igrama, u finalu ženskog kriketa.

Naime, australijskoj reprezentativki Taliji Mekgrat, jednoj od najboljih igračica tima, uoči finala je dijagnostikovana korona. Ona se dobro osećala, nije imala jake simptome, ali je svakako bila „zarazna“.

I šta se dogodilo? Umesto da momentalno bude poslata u karantin, Mekgrat je dobila dozvolu da igra u finalu! Kada je sedela na klupi, morala je da nosi masku i da bude malo udaljena od ostatka tima, ali je zato na terenu uredno i normalno igrala, hvatala i slala lopte, kao ostale.

Hvatanje Mekgratove je bilo čak ključni potez na meču, kojim je Australija pobedila Indiju i osvojila zlato. A, čim je odigran poslednji meč, Talija se bacila u zagrljaj saigračicama i bez ikakvih prepreka su proslavile pobedu.

Politika dvostrukih standarda? Izgleda da je zlato preče od mera protiv korone kada su australijski sportisti u pitanju...


tagovi

Novak ĐokovićkriketAustralija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara