Egal generacija u Melburnu: Tim pregazio Monfisa, Vavrinka ućutkao Medvedeva

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.01.20. | 10:40

Preostala još samo dva mesta u četvrtfinalu Australijan opena

Australijan open, u senci tragedije Kobea Brajanta nastavio je sa takmičenjem u prvom danu druge sedmice odmeravanja najboljih iz belog sporta, osmom ukupno. U muškom delu žreba danas su na redu poslednja četiri meča četvrtog kola, od kojih su dva završena.

Bio je to svojevrsni sukob generacija koji je završen "nerešenim" ishodom. U prvom susretu večeri Dominik Tim je izvrsnom partijom protiv iskusnijeg kolege, Gaela Monfisa pokazao da je zreo za osvajanje prvog grend slema. Austrijanac je slavio sa 3:0, po setovima 6:2, 6:4 i 6:4, a u borbi za polufinale igra protiv pobednika meča između Rafaela Nadala i Nika Kirjosa koji je u toku.

Izabrane vesti

Sten Vavrinka je protiv Danila Medvedeva pokazao da još nije za staro gvožđe, ali i da mlađa generacija nije još ni blizu da zavlada svetom belog sporta. Bivši pobednik melburnškog grend slema je vodio igru mačke i miša sa Rusom, a inicijativa je gotovo konstatno prelazila sa jedne na drugu polovinu terena. Odlično je otvorio meč, a onda kao da se na kratko povukao da se sabere i odmori, prepustivši inicijativu mleđem i favorizovanom Moskovljaninu koji je bio blizu trijumfa.

Ali nakon taj-brejka u četvrtom setu as iz Lozane je preuzeo stvari u svoje ruke i kao u najboljim danima karijere, kada se ravnopravno pre teške povrede kolena nosio sa svima iz "velike četvorke" odigrao vrhunski i na kraju slavio sa 6:2, 2:6, 4:6, 7:6 (2), 6:2. Bio je to možda i po kvalitetu i uzbudljivosti možda i najbolji meč u dosadašnjem delu Australijan opena, a koliko je "Stan the Man" bio agresivan govori podatak da je zabeležio čak 71 viner i 64 neiznuđenih grešaka. Njegov sledeći protivnik je pobednik meča između Aleksandera Zvereva i Andreja Rubljova koji je takođe u toku.

ATP MEČEVI 8. DANA

Vavrinka - Medvedev 6:2, 2:6, 4:6, 7:6 (2), 6:2
Tim - Monfis 6:2, 6:4, 6:4
Zverev - Rubljov u toku
Nadal - Kirjos u toku

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara