Đere, Danilović, Krunić (Foto: Reuters, MN Press, Reuters)
Đere, Danilović, Krunić (Foto: Reuters, MN Press, Reuters)

Đere i Krunićeva ekspresno do četvrtfinala, Danilovićeva tek posle velike drame

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.07.22. | 14:18

Srpska teniserka spasla meč loptu, a potom napravila dva brejka

Odličan dan za srpski tenis. Tri od tri! Aleksandra Krunić, Olga Danilović i Laslo Đere ostvarili su plasmane u četvrtfinala turnira u Mađarskoj, Švajcarskoj i Švedskoj.

Aleksandra Krunić je u osmini finala turnira u Budimpešti serije 250 počistila Šuai Žang – 2:0, po setovima 6:1, 6:0. Meč je trajao svega 49 minuta, a kineska teniserka, inače 39. igračica sveta, jedini gem osvojila je u finišu prvog seta, pri rezultatu 5:0 za najbolje rangiranu srpsku teniserku.

Izabrane vesti

Kineskinji je najveći problem predstavljao drugi servis, pošto je osvojila samo jedan od 14 poena na njemu. Pride ni pri prvom nije imala previše uspeha (11/27), što je u kombinaciji sa odličnim servisima Krunićeve rezultiralo ekspresno završenim mečom. Srpsku teniserku u četvrtfinalu očekuje duel sa boljom iz meča VangBogdan.

Đere je za razliku od Krunićeve morao malo da se pomuči. Četvrti reket Srbije je u osmini finala u Baštadu savladao Marka Andrea Heslera sa 2:0, po setovima 7:5, 6:2. Đere je sjajno otvorio meč i brzo stigao do 4:1, ali je Švajcarac uspeo da se vrati i izjednači (5:5).

Ipak, Đere je ponovo poveo i u narednom gemu još jednom napravio brejk za vođstvo u setovima. Drugi je krenuo brejkom Švajcarca na startu (2:1), ali je Đere ekspresno uzvratio, potom još jednom oteo servis rivalu i bez većih problema priveo meč kraju. Istina, Hesler je spasio tri meč lopte, ali je kod četvrte srpski teniser slomio njegov otpor, te će u narednom kolu igrati sa boljim iz meča RubljovKorija.

Za razliku od svojih sunarodnika, Olga Danilović je morala da prođe kroz pravu dramu kako bi se domogla naredne runde. Druga najbolje rangirana srpska teniserka je posle velike dvočasovne borbe savladala Anu Kalinskaju i plasirala se u četvrtfinale turnira u Lozani – 2:1, po setovima 6:3, 3:6, 7:5.

Posebno dramatičan bio je odlučujući treći set koji je u jednom trenutku bio izgubljen za Danilovićevu. Imala je Ruskinja 4:1, na 5:4 čak i meč loptu, ali je Danilovićeva uspela da se vrati, napravi dva uzastopna brejka i plasirala se u naredno kolo gde će igrati sa Simonom Valtert.


tagovi

Laslo ĐereAleksandra KrunićOlga Danilović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara