Laslo Đere (©MN Press)
Laslo Đere (©MN Press)

Đere imao pet meč lopti, ali u finalu će igrati Tim

Vreme čitanja: 1min | pet. 04.08.23. | 22:40

Srpski teniser propustio da se drugi put uzastopno plasira u finale nekog ATP turnira

Meč poput šahovske partije odigrali su Laslo Đere i Dominik Tim u polifinalu turnira u Kicbilu. Nažalost, srpski teniser nije uspeo da se plasira u svoje drugo ATP finale zaredom. Nekadašnji "broj tri" svetskog tenisera imao je bolju koncentraciju, ostao hladnokrvan u situacijama kada ga je poen delio od poraza i na kraju slavio 2:1, po setovima 6:7 (3:7), 7:5, 7:6 (10:8).

Čak pet meč lopti propustio je Đere, dok je Austrijanac iskoristio drugi za opšte slavlje pred svojim navijačima, koji su ga od početka glasno bodrili.

Izabrane vesti

Veoma sigurni na svoj servis bili su i jedan i drugi teniser, pa je jedini brejk-gem viđe u 11. gemu drugog seta. Prvi set dobio je naš teniser u taj-brejku, a treći Tim, na isti način, ali mnogo dramatičnije pošto se pet puta suočavao s porazom. Uspeo je, ipak, da smogne snage i ostane u meču, a onda i pokaže zašto je nekada bio među najboljima na svetu. Povrede su, ipak, uticale da Austrijanac drastično padne na rang-listi (trenutno je 116), ali deluje da je spreman da ponovo uhvati zalet. U kojoj meri, pokazaće predstojeće finale sa Sebastijanom Baezom iz Argentine.

Đere će se uprkos porazu u polufinalu dodatno podići na svetskoj listi i približiti mestu među 30 najboljih. Trenutno je 38.



tagovi

Laslo ĐereDominik Tim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara