Dominik Tim (©Reuters)
Dominik Tim (©Reuters)

Đere ispustio pobedu protiv Tima

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.09.22. | 20:49

Srpski teniser eliminisan na startu turnira u Tel Avivu

Od trojice srpskih tenisera koji će zaigrati na turniru u Tel Avivu jedan je već precrtan. Držao je Laslo Đere u šaci Dominika Tima, imao vođstvo u setovima i prednost u taj-brejku protiv nekadašnjeg top 10 igrača sveta i - prokockao je pobedu - 2:1 (5:7, 7:6, 6:4).

Senćanin na betonu nije uspeo da ponovi uspeh od pre tri godine napravljen na šljaci u Rio de Žaneiru, slavio je Austrijanac posle više od dva i po časa igre, i zakazao obračun sa Marinom Čilićem protiv koga ima perfektan skor: četiri trijumfa u isto toliko mečeva. 

Izabrane vesti

Definitivno se vraća Dominik Tim posle silnih povreda i pauza, počeo je da hvata ritam. U Renu je početkom septembra stigao do finala, za titulu ga je uskradio domaći teniser Igo Amber, najavio je bolje dane osvajač US opena, ali i dalje je daleko od nivoa na kojem je bio. Nedostatak agresivnosti i oštrine umalo je iskoristio Laslo Đere... 

Dominirao je srpski teniser u većini segmenata, imao je čak 42 vinera - momak iz Viner Nojštata samo 26 - napadao je plitke loptice Dominika Tima, ali i dosta grešio. Napravio je 40 neiznuđenih grešaka, koje su ga u kombinaciji sa niskim procentom ubačenog drugog servisa gurnuli u poraz. 

Ispalio je Laslo Đere 17 asova, međutim, kada god mu je početni udarac zakazao, na brejk lopte loše je reagovao. Čak deset puta suočavao se sa mogućnošću gubitka servisa, tri puta je popustio i dozvolio austrijskom teniseru da mu oduzme servis. 

Pao je Srbin posle gubitka drugog seta, koji je ribrejkom uveo u “13. gem”. Imao je i prednost, ispustio je pobedu u dva seta, a gubitak maratonskog trećeg gema u setu odluke bio je presudan. Iskoristio je šestu brejk loptu Dominik Tim, izbegao neugodne situacije na svoj servis i sačuvao prednost. 

U glavnom žrebu od srpskih tenisera ostali su Hamad Međedović, koji je dobio specijalnu pozivnicu, i Novak Đoković.


tagovi

Dominik TimLaslo ĐereATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara