Foto: Reuters
Foto: Reuters

Favoriti rutinski do osmine finala: Medvedev za sat počistio Mekdonalda

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.08.21. | 23:53

Prvi i treći nosilac rutinski prošli u narednu rundu

Drugi reket sveta Danil Medvedev pobedom je početo takmičenje u Sinsinatiju i izgubivši samo četiri gema (6:2, 6:2) plasirao se u osminu finala. Ruski teniser je protiv Amerikanca Mekdonalda nanizao pet gemova i potom vrlo brzo stigao do prvog seta. Sličan scenario viđen je i u drugom setu gde je prvi nosilac furiozno stigao do 4:0 u gemovima, Mekdonald je odgovorio sa dva vezana gema, ali je Medvedev ribrejkom i potom novim gemom stavio tačku na susret posle tačno sat vremena borbe.

Na drugom koraku, u borbi za četvrtfinale Rus će odmeriti snage sa Grigorom Dimitrovim koji je ranije danas savladao Kazahstanca Bublika 6:3, 7:5.

Izabrane vesti

Nešto teži posao od osvajača turnira 2019. godine imao je jedan od njegovih glavnih rivala Aleksander Zverev. Nemac je takođe u dva seta stigao do naredne faze, ali je Lojd Heris uspeo da pruži zavidan otpor u prvom setu 7:6 (3), 6:2. Teniser iz Južne Afrike u uvodnom setu izborio je taj-brejk, međutim u prelomnim momentima je ispustio duel iz ruku. Treći nosilac je osvojenim setom slomio otpor rivala, te je sa lakoćom stavio tačku na šesnaestinu finala. Serijom od pet osvojenih gemova zaredom peti teniser sveta je ekspresno priveo duel kraju i zakazao susret osmine finala sa Peljom koji je prethodno bio bolji od Fonjinija.

Plasman među 16 najboljih u sinsinatiju obezbedili su prethodno i Rubljev savladavši Čilića posle preokreta 5:7, 6:3, 6:1, kao i Rud, takođe nakon izgubljenog prvog seta protiv Opelke 6:7 (5), 6:0, 7:6 (4).



tagovi

Danil MedvedevAleksander ZverevATP SinsinatiSinsinati

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara