Rodžer Federer (©AFP)
Rodžer Federer (©AFP)

Fedeks: Ovaj sistem rangiranja mi dozvovoljava da se opustim

Vreme čitanja: 1min | pon. 13.07.20. | 11:20

I ako neće igrati u 2020. Švajcarac će zadržati četvrto mesto na ATP listi

Novi sistem rangiranja koji je ATP nedavno objavio, a potom prihvatio i WTA, dozvoljava teniserima da ne gube bodove u ovoj sezoni. Umesto 12, računaće se poslednja 22 meseca (od marta 2019. do decembra 2020), s tim da do 2021. neće moći da se oduzimaju poeni, a i igrači će moći da biraju da li da im se sa jednog turnira računaju rezultati iz 2019. ili 2020. Što znači da praktično nema gubljenja poena.

Jedan do onih kojima ovakav, promenjeni sistem najviše odgovara je Rodžer Federer. I to zato što je on i ranije objavio da neće igrati do kraja 2020. u pokušaju da u potpunosti osposobi operisano koleno. U suštini to znači da će ostati na svojoj pozicji, a trenutno je četvrti reket sveta.

Izabrane vesti

Svestan je toga i as iz Bazela koji se poslednjih dana, nakon više meseci samoizolacije u porodičnom planinskom domu u švajcarskim Alpima, vratio marketinškim dužnostima. Pa otud u poslednje vreme nekoliko njegovih zanimljivih izjava.

"Za mene u suštini to ništa ne menja", jasan je Švajcarac,"Promenjeno je bodovanje i moji navijači mogu biti srećni, jer iako neću igrati, neću ni gubiti poene, a samim tim ni poziciju. Novi sistem rangiranja mi dozvoljava da se opustim. Nadam se da ću se do decembra vratiti potpuno u formu i biti spreman za takmičenje od početka 2021."



tagovi

atp rang listaRodžer Federer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara