Rodžer Federer (©Reuters)
Rodžer Federer (©Reuters)

Federer je neverovatno motivisan

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.12.20. | 13:14

Tvrdi njegov trener Ljubičić

Nova teniska sezona, bilo da krene u januaru ili februaru, pošto sve zavisi od situacije u Australiji, doneće povratak na teren Rodžera Federera.

Švajcarac će zaigrati posle tačno godinu dana, jer ga nije bilo na terenu od Australijan opena u januaru ove godine. Nakon toga je operisao koleno i rešio da propusti ostatak sezone, da bi se bolje pripremio za 2021. godinu.

Izabrane vesti

A, kako tvrdi njegov trener Ivan Ljubičić, Federer je veoma motivisan da u 40. godini može da se bore i da osvaja najveće trofeje. Motiv mu je, verovatno, dodatno porastao nakon što ga je Rafael Nadal dostigao po broju grend slem trofeja (po 20), a izvesno je da će mu u martu Novak Đoković preoteti rekord po broju nedelja na prvom mestu ATP liste.

Rodžer je neverovatno motivisan. Mnogi ljudi se pitaju zašto i dalje igra i teško im je da razumeju da on i dalje uživa u tenisu i želi da ostvaruje velike pobede“, istakao je Ljubičić.

Federer je 2017. i 2018. osvojio Australijan open, pa veruje da bi mogao u Melburnu ponovo do pehara.

Rodžer želi da se ponovo bori za trofeje i siguran je da može ponovo da igra na nivou kao pre pobede. Svakog dana dobijamo nove informacije oko Australijan opena, ali Federer i ja se trudimo da i dalje radimo ono što smo radili u prethodnih osam meseci, da treniramo i spremamo se za povratak“, rekao je Ljubičić.

Prema poslednjim informacijama, gotovo je sigurno da će Australijan open biti pomeren za mesec dana i da će startovati u februaru.


tagovi

Rodžer FedererTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara