""
""

Federer očitao lekciju Nišikoriju

Vreme čitanja: 1min | uto. 11.11.14. | 16:31

Švajcarac drugom pobedom napravio verovatno ključni korak ka plasmanu u polufinale

Švajcarac Rodžer Federer napravio je verovatno ključni korak ka plasmanu u polufinale završnog mastersa u Londonu! On je u prvom meču drugog kola grupe B deklasirao Japanca Keija Nišikorija rezultatom 6:3, 6:2 i stigao do drugog trijumfa. Za plasman među četiri najbolja tenisera sada mu je potrebno da Miloš Raonić večeras savlada Endija Mareja, ili da Britanac slavi u tri seta.

Ovo je bio peti međusobni duel dvojce tenisera, posle kojeg je popularni Fedeks poveo sa 3:2. Švajcarac je do trijumfa došao za svega 70 minuta igre, potpuno je dominirao tokom čitavog meča i na kraju potpuno zasluženo stigao do pobede. Nišikori je imao taj problem što ga je mučio zglob, pa možda i iz tog razloga nije mogao da pruži najbolje od sebe. 

Izabrane vesti

Japanac je duel završio sa čak 30 neiznuđenih grešaka, što je skoro duplo više od Federera (18), koji je napravio 17 direktnih poena. Rodžer u poslednjem kolu igra protiv Mareja, dok će Nišikori na megdan Raoniću.

Sutra su na programu mečevi drugog kola grupe A u kojima od 15 sati igraju Marin Čilić (Hrvatska) - Tomaš Berdih (Češka), dok se od 21 sat sastaju Ðoković i Švajcarac Stanislas Vavrinka.

(foto: Action Images)


tagovi

atpATP LondonRodžer Federer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara