Rodžer Federer (©Reuters)
Rodžer Federer (©Reuters)

Federer razočaran: Sad ću morati da igram i na šljaci

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.03.21. | 21:37

„Mečevi su mi potrebni, nemam drugi izbor“, priznao Švajcarac

Veliki povratak Rodžera Federera nije potrajao. Na turniru u Dohi Švajcarac je izgubio drugi meč, bolji od njega je bio Nikoloz Bazilašvili, tako da je nastup na Bliskom istoku već završen.

Nije se, objektivno govoreći, mnogo ni očekivalo od Federera. Iza njega su dve operacije, 13 meseci van terena, a u krštenici je 39. godina života. Možda nije baš očekivano da ispadne od igrača koji nije ni u prvih 40 na svetu, ali daleko je Rodžer trenutno od tenisera koji može da osvaja turnire.

Izabrane vesti

Toga je i sam svestan, što je priznao posle poraza. Mada je priznao i da ga svaki poraz boli.

Rekao sam i pre turnira da nisam sto odsto spreman. Osećam to, vidim to. Tek polako podižem formu. Ovo je bio samo prvi korak. Suštinski sam srećan kako sam se osećao na terenu. Čak sam u neku ruku i očekivao da će biti ovako. Jedino što me rame jako boli, osećam problem sa mišićem. To nisam očekivao, pogotovo što sam sve vreme dobro servirao i nisam imao problem. Ali, izgleda da se bol javlja kada sam pod pritiskom. Takmičarski mečevi traže dodatni napor od makar pet odsto“, objasnio je Federer.

Novitet je što je Švajcarac najavio da će igrati sezonu na šljaci, iako ne voli tu podlogu, na njoj je imao najmanje uspeha i poslednjih godina je uglavnom izbegavao.

Već sam se pomirio sa porazom. Voleo bih da sam pobedio, ali srećan sam što ću imati vremena za odmor. Za mene je utisak u Dohi pozitivan, jer sam se vratio na teren. Pre nego što dođe sezona na travi ide šljaka i nemam izbora, mečevi su mi potrebni, tako da ću igrati na zemlji. To može da mi donese i neke dobre i neke loše stvari. Videću tek kad počnem da treniram na njoj. Nadam se da će biti dobro“, istakao je Rodžer Federer.

A, za još jedno iznenađenje u Dohi pobrinuo se Roberto Bautista Agut, koji je sa 2:1 u setovima pobedio Dominika Tima, prvog nosioca.


tagovi

Rodžer FedererTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara