Foto: AFP
Foto: AFP

Federer ispao sa turnira u Dohi

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.03.21. | 18:41

Nikolos Basilašvili spasio meč loptu i na kraju slavio posle preokreta - 2:1

Turnir u Dohi trajao je samo dva meča za Rodžera Federera na njegovom povratku tenisu posle pauze od više od godinu dana. Evansa je savladao, ali mu je Nikolos Basilašvili došao glave posle preokreta – 2:1 (3:6, 6:1, 7:5).

Imao je Federer meč-loptu, nije iskoristio, ali ovoga puta nije uspeo da se izvuče kao juče. Tako da je Basilašvili upisao jednu od najvećih pobeda u karijeri. Kako sam kaže – ispunjenje sna.

Izabrane vesti

Videlo se da Rodžer još nije na pravom nivou što se tiče fizičke spreme. I to ga je koštalo na ovoj utakmici.

Držao je tempo i igru Federer dok je bio svež, ali je od drugog seta naglo pao i dopustio Basilašviliju da vodi poene i igru. Čak je i u takvom odnosu snaga uspeo da održi egal u poslednjem setu, ali je ispustio meč-loptu i posle toga nije uspeo da se vrati.

Na neki način jasno je da će Švajcarcu biti potrebno vremena da uđe u pravu formu i da mu to neće biti lako jer je u 40. godini života. Vreme čini svoje.

Federerova ideja je da sada po povratku tenisu proba da napadne Vimbldon i Olimpijske igre, mada je pitanje koliko će biti u stanju za tako nešto. Jer, Đoković i Nadal igraju i dalje na visokom nivou, a sada je stigao i naraštaj mlađih tenisera koje predvodi Danil Medvedev.

Sa ovakvom igrom iz Dohe nije Federer baš ostavio savršen utisak. Videćemo pre svega kako će se fizički osećati u nastavku sezone.


tagovi

Rodžer Federer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara