Foto: Reuters
Foto: Reuters

Federer se povukao sa Rolan Garosa!

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.06.21. | 16:43

"Važno je da slušam svoje telo", kaže Švajcarac

Najavljeno je, a sada i zvanično: Rodžer Federer se povukao sa Rolan Garosa!

Kako je objavio na svom zvaničnom Tviter nalogu, posle dve operacije želi da sluša telo i ne želi da prelazi granicu kako bi se na pravilan način oporavio.

Izabrane vesti

"Posle razgovora sa mojim timom, odlučio sam da se povučem sa Rolan Garosa. Posle dve operacije kolena, i preko godinu dana rehabilitacije, važno je da slušam svoje telo i da budem siguran da ne forsiram prerano na putu oporavka. Uzbuđen sam što sam odigrao tri meča. Nema boljeg osećaja od povratka na teren. Vidimo se uskoro", napisao je Federer.

Podsećanja radi, pobedivši Dominika Kepfera (7:6, 6:7, 7:6, 7:5) u susretu koji je trajao tri sata i 39 minuta, Federer plasirao se u osminu finala Rolan Garosa i zakazao susret sa Mateom Beretinijem.

Taj meč sa Kepferom je dosta umorio Federera, koji je potom odlučio da se povuče sa turnira kako bi imao što više vremena da se odmori za sezonu na travi koja mu je prioritet.

To ujedno znači da neće biti ništa od mogućeg sudara Federera i Đokovića.

Federer je dva puta operisao kolena prošle godine i odigrao je samo tri meča u 16 meseci pre nego što je stigao u Pariz.

Glavna ideja Federera je da proba da ode što dalje na Vimbldonu i Olimpijskim igrama.

Beretini je na ovaj način već prošao u narednu rundu i čekaće boljeg iz duela Novak Đoković - Lorenzo Museti. Ukoliko Đoković stigne do četvrtfinala možda neće imati priliku da igra protiv Federera što bi mu bio veliki motiv, ali nikako Beretini nije teniser koga treba potceniti.




tagovi

Rodžer FedererRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara