Federer upisao jubilarnu pobedu, Nori samo povremeno pretio

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.07.21. | 19:09

Švajcarac slavio protiv domaće nade – 3:1

Može povremeno da pati, da pokazuje čak i znake nemoći i istrošenosti, ali Rodžer Federer na ovogodišnnjem Vimboldonu pobeđuje. Nekada najbolji teniser sveta plasirao se u osminu finala londonskog grend-slema, pošto je savladao veliku domaću nadu Kameruna Norija sa 3:1 (6:4, 6:4, 5:7, 6:4).

Švajcarac će u narednoj rundi sastatiti protiv Lorenca Lorencom Sonegom i pokušati da pokaže da je i dalje kadar za velike rezultate. Dosadašnji najteži test Federer je položio, ne sa visokom ocenom, ali je položio. Trenutno 38. teniser sveta mučio je vremešnog Federera, ali nije uspeo da bude smiren i konstantan u odsusdnim trenucima meča. Dovoljno da Švajcarac dođe ddo 1250. pobede u karijeri.

Izabrane vesti

Federeru je bilo potrebno dva sata i 36 minuta da preskoči treću prepreku na londonskoj travi.

Velika nada britanskog tenisa od starta je bio neisugran, u prvom gemu na meču napravio je tri duple greške. Ali je uspeo da odoleva i drži egal. Sve do sedmog gema kada je Federer napravio brejkk i na kraju rešio prvi set sa 6:4.

Komplikovao se život Rodžeru Federeru u ddrugom setu. Morao je da spašva brejk lopte. Ali kada je uspeo da se spase, Federer je brzo kaznio rivala. Već u sledećem gemu je sačekao grešku rivala i oduzeo mu servis. Mogao je u devetom gemu da brejkom završi drugi set, ali nije. Morao je da pričeka na naredni gem, u kojem je svojim servisom duplirao vođstvo u setovima.

Oscilirao je Federer i u trećem setu. Ali je nekako gurao po planu. Stigao je i do dve brejk lopte u 11. gemu, ali je Nori uspeo da preživi. Vezao je četiri poena i uspeo da preživi i povede 6:5. A onda trenutak pomračenja Švajcarca, izgubio je gem na svoj servis bez osvojenog poena i Nori je pravo niotkuda došao do seta.

Velika borba se vodila u četvrtom setu. Federer je napravio brejk za 3:2, ali je odmah uzvratio Nori. Ipak, hrabri Britanac je popustio u devetom gemu, Federer je napravio odlučujući brejk, poveo 5:4 i u narednom gem rutinski na svoj servis došao do pobede.


tagovi

VimbldonRodžer Federer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara