Đoković i Federer (©Reuters)
Đoković i Federer (©Reuters)

Federer: Uživam da igram protiv Đokovića, jedan je od najboljih ikada

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.03.21. | 15:02

„Učinio me boljim teniserom“, rekao Švajcarac

Ponedeljak, bitan dan u karijeri Rodžera Federera. Tog dana će za njega biti jedna dobra i jedna loša vest.

Dobra, jer kreće turnir u Dohi, na kojem će se vratiti na teren posle više od godinu dana pauze, a loša, jer će tog dana Novak Đoković oboriti njegov rekord i postati najdugovečniji broj jedan u istoriji tenisa.

Izabrane vesti

Pred start turnira u Dohi Federer je pričao i o Đokoviću. Udelio je teniskom kralju brojne komplimente.

Uživam da igram protiv njega. Stvarno smatram da uvek izvlačimo najbolje jedan od drugog. Imamo drugačije stilove, pa to ko će pobediti uglavnom zavisi kakav će ko imati dan, na kojoj podlozi igramo, kakvi su nam bili mečevi pre toga. Protiv najboljih tenisera morate da igrate najbolje što možete, u protivnom neće vam biti dovoljno. Pogotovo protiv Novaka, koji može da dovede sebe u zonu da ne promašuje“, rekao je Federer.

Đoković je osvajanjem 18. grend slema u karijeri, prošlog meseca u Melburnu, zapretio da dostigne Federerov rekord i po broju tih najvećih trofeja. Zato ga je Švajcarac i nazvao jednim od najvećih svih vremena.

Novak može i da se jako dobro brani i da bude agresivan. Ume da napravi pravu ravnotežu u igri. Zbog toga je jedan od najboljih tenisera svih vremena. Meni je uvek zadovoljstvo da igram protiv njega i on je jedan od igrača koji su me učinili boljim teniserom. Velika je stvar što imamo Đokovića u ovom sportu“, poručio je Rodžer Federer.

Švajcarski as nije igrao od prošlogodišnjeg Australijan opena. Na turniru u Dohi će biti slobodan u prvom kolu, a po žrebu na narednim stepenicima bi trebalo da ga čekaju Šardi, Ćorić, Šapovalov, te u finalu Tim.


tagovi

Novak ĐokovićRodžer FedererTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara