Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Teniski kralj ide u SAD: Đoković će igrati u Majamiju

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.03.21. | 08:17

Potvrđeno na Novakovom sajtu

Kralja teniskog karavana ništa ne može da zaustavi. Ni povreda, ni rivali. On je zacrtao svoj put i njim će da ide.

Bez obzira na povredu trbušnog mišića, kao i činjenicu da dvojica najvećih rivala, najverovatnije, neće igrati na mastersu u Majamiju, Novak Đoković će igrati u SAD! Prvi veliki turnir koji sledi u ATP kalenadaru je Majami i Novak će biti učesnik.

Izabrane vesti

Ta informacija je potvrđena na sajtu Novaka Đokovića, gde je rečeno da će Đoković probati ove godine da sedmi put u karijeri trijumfuje na Floridi, čime bi postao apsolutni rekorder turnira po titulama. Sada to zvanje, sa šest osvojenih pehara, deli sa nekadašnjim svojim trenerom Andreom Agasijem.

Masters u Majamiju, koji se nije igrao prošle godine, počeće 24. marta, pa bi trebalo da Đoković ima sasvim dovoljno vremena da zaleči povredu. Na poslednjem izdanju mastersa na Floridi Novak je eliminisan u četvrtfinalu od Roberta Bautiste Aguta, pa će sada srpski as imati šansu da nadmaši taj rezultat i dodatno popravi saldo na ATP listi.

Nakon Majamija počinje deo sezone na šljaci i po brojnim najavama Rafael Nadal će odmarati dok ne dođe taj čas. Novak Đoković je najavio da će posle Majamija zaigrati u Monte Karlu, a to takmičenje će početi 11. aprila. I ovaj turnir se nije igrao u 2020. godini, dok je u izdanju pre toga svetski broj jedan izgubio u četvrtfinalu od Danila Medvedeva. Inače, Novak je dva puta bio pobednik u Monaku.

I na kraju, nakon Monte Karla kada većina najboljih bude otputovala u Barselonu, Đoković će zaigrati na – Serbia openu (19. april)! Posle devet godina pauze Beograd će ponovo biti domaćin ATP turnira, iz kategorije 250. I Novak se već javio da će igrati na tom takmičenju, bez obzira što se poklapa sa Barselonom.

To je, za sada, potvrđeni deo kalendara za Novaka Đokovića, ali ne bi trebalo da bude sumnje kako će izgledati dalje, jer u maju idu vezani mastersi u Madridu i Rimu kao uvertira za Rolan Garos. A, u Gradu svetlosti prvi reket sveta će napasti nepobedivog Rafaela Nadala i pojuriti 19. grend slem titulu.

 


tagovi

Novak ĐokovićATP Majami

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara