Ože-Alijasim (©Reuters)
Ože-Alijasim (©Reuters)

Feliks se ljuljao nad ambisom, veteran Kuevas bi Novaku na megdan

Vreme čitanja: 1min | ned. 22.05.22. | 18:20

Davidovič Fokina ispao u 1. kolu

Pretilo je da Rolan Garos već prvog dana ostane bez jednog od glavnih nosilaca.

Feliks Ože-Alijasim, deveti teniser sveta, gubio je 2:0 u setovima od Huana Pabla Variljasa, Peruanca koji zauzima tek 122. mesto na ATP listi, ali je uspeo da se izvuče sa te ivice ambisa.

Izabrane vesti

Tek kada je počelo da mu gori pod nogama mladi Kanađanin se probudio i u naredna tri seta počistio Variljasa sa terena (3:2) – 2:6, 2:6, 6:1, 6:3, 6:3. A, opet, ne bi bilo preveliko čudo ni da je Feliks ispao, jer je danas ostvario prvu pobedu na Rolan Garosu u karijeri!

Prema projekciji žreba, Novak Đoković je trebalo u trećem kolu da igra protiv Džensona Bruksbija, ali do tog meča neće doći. Sprečio ga je veteran iz Urugvaja Pablo Kuevas, koji je pregazio Amerikanca sa 3:0 u setovima – 6:2, 6:1, 6:2.

Da bi Kuevas došao do meča sa Đokovićem u trećem kolu moraće da pobedi Aljaža Bedena u narednoj rundi. Slovenac je danas na startu turnira sa 3:1 savladao Australijanca O’Konela.

Čovek koji je na mastersu u Monte Karlu pobedio Novaka Đokovića, Argentinac Alehandro Davidovič Fokina glatko je ispao u 1. kolu Rolan Garosa. Kofere za put kući mu je spakovao Holanđanin Talon Grikspor sa 3:1 u setovima – 2:6, 6:0, 6:4, 6:3.


tagovi

Rolan GarosFeliks Ože AlijasimPablo Kuevas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara