Filipov tenis na visokom nivou, Krajinoviću srpski derbi protiv Đerea i finale Hamburga

Vreme čitanja: 1min | sub. 17.07.21. | 15:14

Na taj način se plasirao u borbu za titulu

Lep prizor. Dvojica srpskih tenisera u borbi za finale turnira u Hamburgu. I posebno je dobro i lepo što srpski tenis ima na koga da bude ponosan i van vanvremenskog Novaka Đokovića. Filip Krajinović i Laslo Đere odmerili su snage i na kraju je Krajinović otišao u finale Hamburga - 2:0 (6:4, 6:2).

Oba seta je dobio Krajinović, ali su oni bili različiti. U prvom je Đerea mnogo koštao prvi gem u meču. Odmah je Krajinović napravio brejk i do kraja utakmice uspeo da održi prednost i stigne do prvog seta.

Izabrane vesti

Zanimljivo je da je u drugom setu odmah Krajinović ponovo napravio brejk, Đere je uzvratio istom merom, ali je Laslo do kraja izgubio dva servis-gema i tu je bio kraj svih njegovih nadanja.

Krajinović je imao bolji procenat prvog servisa, a posebno je drastična razlika u dobijenim poenima na drugi servis. To je posebno koštalo Đerea nekog boljeg rezultata.

Iako je Laslo Đere specijalista za šljaku, Krajinović je dokazao zašto je uspeo da savlada Stefanosa Cicipasa u prošlom kolu.

Filip sa ovakvim igrama može mnogo čemu da se nada, pa i osvajanju titule u Hamburgu. Protivnik u finalu biće mu pobednik duela Federiko Delbonis - Pablo Karenjo Busta.

Jako je važan ovaj uspeh za Krajinovića iz više razloga, a posebno na polju samopouzdanja.


tagovi

Filip KrajinovićLaslo Đere

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara