Fučovič čačkao Federera, pa dobio po ušima

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.01.20. | 13:23

Švajcarac lako do četvrtfinala - 3:1

Čačkao je mečku Marton Fučovič. Rekao je uoči meča da bi baš voleo da pobedi Rodžera Federera i da veruje da ima dobre šanse, krenuo je sjajno, dobio prvi set i onda – dobio po ušima.

Velikan iz Bazela je u četvrtfinalu Australijan opena. Tamo gde je Novak Đoković stigao je i Rodžer Federer, koji ne može da se požali da mu je žreb otežao posao na tom putu. Švajcarac je sa 3:1 (4:6, 6:1, 6:2, 6:2) u setovima pobedio Mađara Fučoviča, a naredni rival biće mu Tenis Sandgren.

Izabrane vesti

Tako će ispostaviti da na putu do polufinala grend slema u Melburnu Federer neće imati nijednog jedinog nosioca! Posle Stiva Džonsona (75. na listi) u prvom kolu, eliminisao je Filipa Krajinovića (41.), namučio se sa Džonom Milmanom (47.), da bi danas savladao Martona Fučoviča, koji zauzima 67. poziciju na ATP listi. A, naredni rival, Tenis Sandgren, pre početka turnira bio je 100. na svetu.

Hrabro je u današnjem duelu krenuo Fučovič, sve mu je išlo od ruke u prvom setu, a u sedmom gemu su se ukazale i prve brejk šanse, od kojih je Mađar uspeo da treću pretvorio u gem i da stekne prednost koja ga je odvela do osvajanja prvog seta – 6:4.

Kao da se nešto slomilo u Fučoviču posle toga dok je čekao nastavak meča. Ili je Federer odjednom prebacio u petu brzinu, pozvao u pomoć svoju najbolju igru. Ostatak duela je bila – egzekucija. Drugi set je Švajcarac dobio sa 6:1, u trećem je odmah vezao dva brejka i lagano došao do 6:2, da bi u poslednjem delu meča takođe dva puta oduzimao servis Mađaru – 6:2.

Sve se, dakle, „crta“ za polufinale Đoković – Federer. Srpskom teniseru je poslednja prepreka pre tog okršaja Miloš Raonić, a Švajcarcu Tenis Sandgren, Amerikanac koji je i pre dve godine došao među osam najboljih na Australijan openu, što mu je najveći uspeh u karijeri.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara