Marton Fučovič (©Reuters)
Marton Fučovič (©Reuters)

Fučovič nema šta da izgubi: Volim da igram protiv Đokovića, boriću se za svaki poen

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.07.21. | 18:35

„Dva puta me je pobedio, ali naši stilovi su jako slični“, kaže Mađar

Centralni teren, 14.30 časova, sreda: pozornica postavljena za Novaka Đokovića i Martona Fučoviča.

Dok će najbolji teniser sveta igrati za još jedno, 41. po redu grend slem polufinale, Mađar će se boriti da prvi put u karijeri dobaci toliko daleko na nekom od četiri najveća turnira.

Izabrane vesti

Bez obzira na to, kao i na činjenicu da je izgubio u oba dosadašnja duela sa Đokovićem, ne nedostaje Fučoviču optimizma. Štaviše, jedva čeka da izađe na Centralni teren Vimbldona.

Za mene, Đoković, Federer i Nadal su najveći svih vremena. Ne vidim razliku među njima. Kada igram protiv nekog od njih, meni je to čisto zadovoljstvo. Oni izvlače sve najbolje iz mene i smatram da mogu samo da učim i napredujem iz takvih mečeva“, rekao je Fučovič.

A, sebe najviše poredi sa – Đokovićem.

Novakova igra možda nije tako zabavna kao Federerova ili kada Nadal svom snagom udara lopticu, ali ja jako volim da igram protiv njega. Mogu da pravim razmene s njim. Igrali smo dva puta do sada, oba puta je pobedio, ali stvarno mi se sviđa način kako igra. Čak mislim da su naši stilovi dosta slični. Obojica volimo duge razmene, da igramo agresivno sa osnovne linije. On je jako dobar“.

Svestan je teniser iz Niređihaze da protiv Đokovića nema šta da izgubi, pa kaže da će se truditi da uživa na terenu.

Protiv Novaka i ostalih momaka top klase ne možete da kažete koja je to dobitna strategija. Ja ću izaći na teren i trudiću se da uživam u svakom trenutku, boriću se za svaki poen. I to će mi biti najvažnije“, istakao je Marton Fučovič.

Srbin i Mađar će na teren od 14.30 časova po našem vremenu, nakon njih će zaigrati Federer i Hurkač.


tagovi

Marton FučovičNovak ĐokovićTenisVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara