Fučovič i Đoković (©Reuters)
Fučovič i Đoković (©Reuters)

Fučovič protiv Novaka: Nema prava da igra u Melburnu!

Vreme čitanja: 1min | uto. 11.01.22. | 08:38

„On je najbolji na svetu, ali...“, kaže Mađar

Lete poruke podrške Novaku Đokoviću od strane bivših i sadašnjih tenisera, te sportista iz raznih grana. Ali javio se neko i kome nije po volji što je najbolji na svetu dobio, zasad, mogućnost da zaigra na Australijan openu.

Glas protiv Đokovića digao je Marton Fučovič, mađarski teniser, kojeg je Novak pobedio prošle godine u četvrtfinalu Vimbldona. Naš severni komšija je odao priznanje najboljem na svetu zbog teniskih kvaliteta, ali je na kraju poručio da ipak ne bi trebalo da mu dopuste da igra u Melburnu.

Izabrane vesti

Problem je Fučovičevom mišljenju što Novak nije išao po pravilima da mora da bude vakcinisan, iako je jednako pravilo bilo i da može da dođe sa medicinskim izuzećem, koje je srpski as dobio.

Đoković je najbolji teniser sveta, sve je osvojio, devet puta je bio šampion u Melburnu, pa sa te strane gledano njemu je mesto na turniru. Ipak, ne možemo da pređemo preko svega što se trenutno dešava u svetu“, istakao je Mađar.

I dodao potom:

Zdravlje ljudi je najvažnije, a imamo i pravila koja su objavljena pre nekoliko meseci, koja kažu da svako mora da bude vakcinisan da bi igrao. Iz tog ugla gledano, mislim da Novak Đoković nema prava da bude ovde, da igra na Australijan openu“, rekao je Marton Fučovič. 


tagovi

Novak ĐokovićMarton FučovičAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara