(©Reuters)
(©Reuters)

Garantovan spektakl: Medvedev na Cicipasa u polufinalu Rima

Vreme čitanja: 1min | čet. 18.05.23. | 22:49

Dvojica tenisera se godinama otvoreno ne podnose

Posle mnogo godina u finalu turnira u Rimu neće biti ni Novaka Đokovića, koji je eliminisan, niti Rafaela Nadala, koji od Australije ne igra zbog povrede. A, neće biti ni nove mlade zvezde Karlosa Alkarasa, koji je ispao u ranoj fazi turnira. Ali, zabave za publiku će svakako biti...

Za to će se pobrinuti možda i najljući rivali u teniskom karavanu: Danil Medvedev i Stefanos Cicipas. Sigurno da je rivalstvo nekadašnje Velike Trojke bili mnogo veće nego između Rusa i Grka, ali njih dvojica se otvoreno ne podnose, izbegavaju da se jave jedan drugom u prolazu, jedino što su se u poslednje vreme malo civilizovali pred novinarima kada pričaju jedan o drugom.

Izabrane vesti

Njih dvojica će ukrstiti rekete u polufinalu mastersa u Rimu, pošto su danas preskočili četvrtfinalne prepreke. Danil Medvedev, iako nije specijalista za šljaku, u dva seta je izbacio Nemca Janika Hofmana sa 6:2, 6:2.

Dosta lako, možda i lakše nego što se očekivalo, dalje je prošao i Stefanos Cicipas, koji je u dva seta savladao Bornu Ćorića – 6:3, 6:4.

Biće to 12. međusobni duel Medvedeva i Cicipasa, a bolji je za sada ruski as koji vodi sa 7:4 u pobedama, međutim, Grk je dobio njihova dva poslednja susreta prošle godine. Kada je odnos na šljaci u pitanju, rezultat je 1:1, iako Cicipas važi za daleko boljeg igrača na zemljanoj podlozi.


tagovi

Danil MedvedevStefanos Cicipasatp rim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara