""
""

Goran Ivanišević: Sampras je uništitelj mog života

Vreme čitanja: 1min | uto. 03.10.17. | 12:07

“Pita mrzim sa sportskog gledišta”, kaže hrvatski teniser o najvećem rivalu i svom usponu i padu iz teniserskog raja

Nema nikakve sumnje da je karijera najboljeg hrvatskog tenisera, Gorana Ivaniševića krenula naopako nakon osvajanja Vimbldona. Do tada je bio “večito drugi”, a onda je otišao na operaciju 2002, da bi zatim sa 32 godine okačio reket o kiln…

Izabrane vesti

“ Hm, Vimbldon! Neko mi je rekao da je u sportu najvažnija igra… To nije istina”, kaže Ivanišević i nastavlja svoju priču o slavi i gubitku samopouzdanja. Recidivi prošlosti ga prate do današnjeg dana.

“ Do tog ponedeljka na Vimbldonu, bio sam večito drugi, a imao sam tri srebrna tanjira. Ni ja sam se ne sećam tih prokletih izgubljenih finala, a igrao sam u njima. Sada, tačnije 16 godina kasnije, ljudi me još zaustavljaju na ulici i prisećaju se tog 16. gema petog seta… Rame me je toliko bolelo, da posle mečeva nisam mogao da podignem ruku. Imao sam 32. godine, a osećao sam se toliko izgubljeno da naprosto nisam znao šta ću sa svojim životom”, rekao je Goran Ivanišević koji jednom čoveku na kraju pripisa “zasluge” za svoj pad. Kako se izvukao iz depresije?

“Na svu sreću 2003. mi se rodila ćerka i to me je podiglo.  Pit Sampras mi je uništio život! Volim ja Pita, veliki je to šampion i dobar dečko. Ali izgubio sam toliko polufinala i finala od njega! Mrzim ga sa sa sportskog gledišta”, zaključio je Ivanišević.

(Foto: Action Images)


tagovi

Goran IvaniševićPit Sampras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara