(©Reuters)
(©Reuters)

Gotovo, pukla granica 400

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.11.23. | 08:09

Đoković obezbedio 406 nedelja na teniskom tronu

Došao je po makar jednu pobedu kojom bi obezbedio prvo mesto na kraju godine i uspeo je iz prvog pokušaja. Novak Đoković će biti teniski kralj na prelazu iz 31. decembra u 1. januar. Osmi put u karijeri. Da li je potrebno da kažemo – rekordni!?

Iza njega je Pit Sampras sa šest puta kada je zimovao na teniskom tronu na kraju sezone. Dakle i taj rekord je uveliko u Novakovim rukama, ali ga je ove godine podebljao, čisto da duže traje, jer ko zna kada će se pojaviti neko ko će ga oboriti.

Izabrane vesti

A, pomera Đoković granice tenisa kao da je to šala, najjednostavnija stvar na svetu. Jer, osvajanjem prvog mesta na kraju sezone obezbedio je sebi i probijanje magične granice od 400 nedelja na prvom mestu.

Pobedom nad Holgerom Runeom, srpski teniski gigant je osigurao ostanak na prvom mestu svetske liste do najmanje 8. januara 2024. godine. Ili, pretvoreno u nedelje na tronu – 406! Samo da i tu podsetimo da je iza njega Rodžer Federer sa 310 sedmica na prvoj poziciji. Skoro na 100 nedelja duže, po onom što je do sada obezbedio, Đoković će biti vladar belog karavana od Švajcarca. Skoro pa dve godine duže! Da pomenemo Rafu Nadala – 209 sedmica je bio lider. Daleko iza, daleko...

Najviše osvojenih grend slemova, osvojenih mastersa, najviše puta prvi na kraju godine, ubedljivo najduža vladavina na prvom mestu ATP liste, bolji međusobni skor u odnosu na obojicu najvećih rivala... Najveći svih vremena bez trunke dileme.


tagovi

Novak ĐokovićZavršni ATP turnir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara