Hamad Međedović (Star Sport)
Hamad Međedović (Star Sport)

Hamad Međedović na korak do glavnog žreba Vimbldona!

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.06.23. | 18:25

Srpski teniser uspešan i u drugoj rundi kvalifikacija protiv Ričardasa Berankisa

Kroz tri kola kvalifikacija Hamad Međedović se u maju mesecu domogao glavnog žreba Rolan Garosa, te upisao prvi grend slem nastup u karijeri. Nešto više od mesec dana kasnije, srpski teniser je na putu da na identičan način stigne i do glavnog žreba Vimbldona.

Srušio je Međedović Pedra Martineza u prvoj rundi za 50 minuta dozvolivši mu samo jedan gem, a u predvorje najstarijeg grend slem turnira stigao je preko Litvanca Ričardasa Berankisa. Borba neuporedivo teža prekjučerašnjoj epilog je dobila u trećem setu, posle gotovo tri sata igre - 2:1 (7:6, 6:7, 6:4).

Izabrane vesti

Prava drama viđena je u trećem periodu igre na čijem je startu Međedović spasao čak pet brejk lopti. Zatim je pri rezultatu 4:4 Berankis još jednom ozbiljno zapretio, a momak iz Novog Pazara ostao dovoljno pribran i u tri navrata osujetio rivala da napravi brejk i dođe u poziciju da servira za meč. Sačuvao je Hamad svoj servis i u narednom gemu iskoristio četvrtu brejk, odnosno meč loptu.

Prva dva seta rešena su u taj-brejkovima. U prvom nije viđen nijedan brejk, a u 13. gemu 156. teniser sveta je bio ubedljiv sa 7:2. Iako se i u drugom setu odlučivalo u taj-brejku, izgledao je dijametralno suprotno od prvog jer su rivali dva puta razmenjivali po brejk u uzastopnim gemovima. Na kraju je Berankis bio koncentrisaniji i taj-brejk dobio sa 7:2.

Uprkos brojnim duplim greškama - a napravio ih je osam - Hamada je servis uglavnom odlično služio. Ipalio je čak 24 asa i osvojio 85% poena na ubačeni prvi servis.

Za prvo pojavljivanje u glavnom žrebu Vimbldona Međedović će se boriti protiv 346. tenisera sveta i domaćeg tenisera Bilija Herisa.

U poslednje kolo vimbldonskih kvalifikacija plasirala se i Natalija Stevanović (28) koja je savladala Elizabetu Mandlik iz Sjedinjenih Američkih Država - 0:2 (2:6, 2:6). Stevanovićeva koja je 223. na WTA listi će se za glavni žreb trećeg grend slema sezone boriti protiv 131. na svetu, Špankinje Marine Basols.




tagovi

Hamad MeđedovićVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara