(©Reuters)
(©Reuters)

Haos pred Australijan open, 47 tenisera u strogom karantinu

Vreme čitanja: 1min | ned. 17.01.21. | 01:07

Doputovali avionima u kojima je bilo zaraženih

Opšta pometnja je važila i do danas oko organizacije Australijan opena, ali sada je nastao potpuni haos i pitanje je šta će se desiti sa prvim grend slem turnirom u godini.

Naime, u petak je čak 47 tenisera stavljeno u strogi karantin. Razlog je što su u Australiju stigli avionima u kojima je bilo zaraženih osoba. Jedan slučaj je let iz Los Anđelesa u kojem je bilo 79 putnika, a u kojem su bile dve osobe sa virusom korona.

Izabrane vesti

Tokom dana je otkriveno da je jedan od tih osoba trener Bjanke Andresku i on se izvinio celoj teniskoj javnosti, jer nije ni znao da je nosilac virusa. Imena ostalih zaraženih nisu još saopštena.

Problem je, međutim, što je tih 47 tenisera u strogom karantinu, što znači da ne smeju nikako da izlaze iz soba. Za njih nema ni treninga, a očekuje se da nakon 15 dana izolacije istrče na teren Australijan open i da igraju. Bez dana vežbanja. To je izazvalo totalno nezadovoljstvo u teniskom svetu, organizatori su proglašeni za licemere, a istaknut je zahtev da se turnir pomeri za nedelju dana.

Šef turnira Krejg Tili za sada ne razmišlja u tom pravcu, jer ostaje pri stavu da su svi znali i pre kretanja put Australije kakva je procedura i šta će se desiti ako se otkrije da je neko zaražen koronom.

Za sada ostaje da će Australijan open startovati 8. februra.


tagovi

TenisAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara