Hsijeh i Stricova uzele trofej u dublu

Vreme čitanja: 1min | ned. 14.07.19. | 22:16

Čehinja ipak došla do pehara na Vimbldonu

Nije imala sreće Barbora Stricova u singlu, pošto je u polufinalu Vimbldona poražena od Serene Vilijams u dva seta, ali joj se sve vratilo u dubl konkurenciji gde je sa Su-Vei Hsijeh došla do pehara istom takvom pobedom protiv para koji su činile Ji-Fan Ksu i Gabrijela Daborvski, 2:0 (6:2, 6:4).

Prvi set je otvoren dobrom igrom na obe strane, ali je već od sredine seta postalo jasno da Dabrovski i Ksu neće imati snage da pariraju nešto kvalitetnijim protivnicama. Hsijeh i Stricova su imale ubedljivu prednost u procentu realizacije poena na prvi i drugi servis, a do prvog brejka su došle u petom gemu. Samo dva gema kasnije napravile su novi i samo privele set kraju, 6:2.

Izabrane vesti

U drugom setu sve je krenulo veoma ludo, pošto smo u prva tri servis gema videli isključivo brejkove. Jedan više su uzele Hsijeh i Stricova, a ispostavilo se da do samog kraja nije viđen više nijedan, pa su dve teniserke mogle da započnu slavlje pred malobrojnom vimbldonskom publikom koja je preostala na tribinama nakon veoma uzbudljivog i po svemu istorijskog finala u muškoj konkurenciji između Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

Hsijeh i Stricova su tako protutnjale kroz ovogdišnji Vimbldon, pošto na putu do titule nisu izgubile nijedan jedini set, a redom su padali neki veoma ozbiljni parovi od kojih se svakako najviše ističu prvi nosioci, Timea Baboš i Katarina Mladenović, u polufinalu.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara