(©AFP)
(©AFP)

Hurkač pokorio Delrej Bič

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.01.21. | 10:46

Poljak je drugi put u karijeri podigao trofej na ATP turu

Hubert Hurkač nadigrao je američkog tenisera Sebastijana Kordu u finalu turnira u Delrej Biču i osvojio prvi trofej ove sezone, a drugi u karijeri. Poljski teniser je za nešto više od sat vremena igre na turniru serije 250 u Sjedinjenim Američkim Državama slavio sa 2:0 (6:3, 6:3).

Hurkač je pokorio Delrej Bič bez izgubljenog seta. Poljak je na putu do finala preslišao Riverosa, Kuiroza i Harisona, a u bici za trofej u oba seta napravio je po dva brejka. Početkom prvog seta niko nije slutio da će 35. reket sveta lako izaći na kraj sa Amerikancem. Sebastijan Korda je u uvodnom gemu meča napravio brejk, potvrdio ga i nakon toga se „ugasio“. Hubert Hurkač je u šestom i osmom gemu prvog seta napravio brejk i stekao prednost. Korda, koji je eliminisao sunarodnika Džona Iznera, uspevao je da parira poljskom teniseru u drugom setu do petog gema kada je Hurkač napravio novi brejk. Oduzeo je ponovo četvrti nosilac servis Amerikancu pri rezultatu 5:3 i osvojio drugi pehar u karijeri nakon što je trijumfovao 2019. godine u Vinston Salemu.

Izabrane vesti


„Pokušavao sam da se usredsredim na stvari koje bih češće trebalo da radim, da budem agresivan, jer mi Sebastijan nikada neće predati meč. Ponekad je još teže kada se protivnik ne oseća dobro 100 posto. Pokušava da se usredsredi na ono što može, a može da servira jako i snažno udara lopticu sa osnovne linije. Bilo je presudno da ostanem agresivan i da tako steknem prednost“, rekao je Hurkač nakon osvajanja turnira.

Iako Sebastijan Korda nije uspeo da učini meč neizvesnim, Hubert Hurkač je u superlativima govorio o 119. reketu sveta. Smatra Hurkač da će Korda imati blistavu karijeru.

„Način na koji Korda igra je neverovatan, mnogo toga može postići u budućnosti. Šteta što danas nije bio stopostotno spreman, ali njegova igra je tu. Siguran sam da će u budućnosti podići mnogo trofeja“.

Puca od samopouzdanja Poljak nakon osvojenog drugog trofeja u karijeri.

„Osećam se sjajno. Početak je sezone i još uvek moram da poradim na nekoliko stvari, ali nadam se da ću u Australiji moći da igram još bolje“, zaključio je Hurkač.




.


tagovi

ATP Delrej BičHubert Hurkač

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara