Rodžer Federer (Reuters)
Rodžer Federer (Reuters)

I dalje smrt u boji za Gaskea: Federer podsetio na svoje slavne vimbldonske verzije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.07.21. | 20:13

Francuz pao za manje od dva sata

Muke protiv Adrijena Manarina u prvom kolu Vimbldona, a dva dana kasnije videli smo Rodžera Federera koji je zaličio na svoje slavne vimbldonske verzije. Na putu do treće runde, u duelu dva veterana pao je Rišar Gaske za manje od dva sata. Federer je 19. pobedom u 21. međusobnom meču podsetio Francuza zašto je skoro 20 godina u njegovim očima smrt u boji - 3:0 (7:6, 6:1, 6:4).

Za razliku od uvodne runde, Federer je smanjio broj grešaka - protiv Manarina ih je napravio 45, danas 19 manje. To mu je donelo relativno glatku pobedu, ako izuzmemo prvi set u kojem je morao nešto više da se pomuči i okonča ga u taj brejku. Mada u 13. gemu prvo g seta francuski teniser nije imao nikakve šanse i poklekao je rezultatom 7:1. Od tog trenutka, Švajcarac je sveo poklonjene poene rivalu na minimum i nastavio da rešeta i šalje neodbranjive udarce - meč je okončao sa okruglo 50 iz te kategorije.

Izabrane vesti

U drugom setu dva brejka za 6:1, u trećem, ispostavilo se odlučujućem, jedno oduzimanje servisa bilo je dovoljno za plasman u treće kolo gde ga čeka 34. teniser sveta i domaći takmičar Kameron Nori. Ako i tu bude uspešan, početkom druge nedelje turnira očekuje bolji iz duela Lorenco Sonego (27) - Džejms Dakvort (91).

Dve godine se Federer i Gaske nisu sastajali, Švajcarac je proživljavao povrede i duge pauze, ali ništa se nije promenilo. Prethodno je Federer tukao Gaskea na šljaci u Madridu 2019. godine za manje od sat vremena, večeras produžio seriju uzastopnih setova koje je dobio protiv 35-godišnjaka. Jedan od najvećih u istoriji tenisa vezao je 24 seta protiv Gaskea.



tagovi

Rodžer Federer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara