Dominik Tim (©Reuters)
Dominik Tim (©Reuters)

I Dominik Tim visi za Vimbldon: Vodio 5:2, pa predao zbog povrede

Vreme čitanja: 1min | uto. 22.06.21. | 20:13

Austrijanac se žali na ručni zglob

Od lošeg prema – gorem. Tako izgleda trenutna situacija za Dominika Tima, koji odavno nije imao lošiju sezonu od ove.

Posle lošeg starta upao je u psihološki problem iz kojeg se nije izvukao ni na omiljenoj podlozi – šljaci. Rano je ispao sa Rolan Garosa, a sada se ta agonija produžila povredom.

Izabrane vesti

Zaigrao je Tim u Majorki, na travi, da bi se pripremio za Vimbldon, a moglo bi da se desi da London ni ne vidi ove godine. Austrijanac je igrao danas protiv Adrijana Manarina, vodio je 5:2 u prvom setu, a onda je zatražio medicinski tajm-aut. Žalio se Tim na problem sa ručnim zglobom, lekar je probao da mu pomogne, ali nije uspeo.

Tim je predao meč pri vođstvu od 5:2, što nikako ne može da bude dobar znak pred Vimbldon, koji će početi 28. juna. Istina je da Austrijanac ne igra toliko dobro na travi, najdalje je dobacio do četvrtog kola u Londonu 2017. godine.

Izostajanjem Nadala, uz nedovoljno spremnog Federera, ukoliko bi i Tim odustao, konkurencija za trofej bi bila drastično oslabljena. Knjiga bi spala na tri-četiri imena: Đoković, Medvedev, Cicipas, Zverev... A, od svih njih samo je Novak dolazio do finala i osvajao pehar.


tagovi

Dominik TimTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara