Rafael Nadal (©Reuters)
Rafael Nadal (©Reuters)

Karlos Moja upalio alarm: Nadal je mentalno i fizički premoren

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.06.21. | 19:54

„Pre dve godine je bio na ivici kolapsa, sad je opet blizu toga“, kaže Rafin trener

Poraz od Novaka Đokovića u polufinalu Rolan Garosa mnogo je teže pao Rafaelu Nadalu nego što je to izgledalo u prvi mah.

Španski as je pobeđen u njegovoj „sigurnoj kući“, tamo gde je uvek računao na sigurno osvajanje trofeja. I sada mu Đoković diše za vratom sa samo jednim grend slem peharom manje.

Izabrane vesti

Samo nekoliko dana posle poraza u Parizu, Nadal je objavio da neće igrati na Vimbldonu i na Olimpijskim igrama, a sada je njegov trener Karlos Moja otkrio da je Bik sa Majorke – premoren. Fizički i psihički.

Moja je pričao za televiziju RTVE i izneo zabrinjavajuće informacije za Nadalove fanove.

Sezona na šljaci je bila teška, sa mnogo fizičkog i mentalnog napora. Rafa je isceđen. Pre dve godine bio je na ivici psihološkog kolapsa, jedva se izvukao iz toga. E sada je ponovo blizu te tačke“, objasnio je Moja.

Pre dve godine Nadal je imao jako težak deo sezone na šljaci, jer je ispadao redom u polufinalima u Monte Karlu, Barseloni i Madridu.

Bio sam u fizičkom i psihološkom smislu u nokdaunu. Zatvorio sam se u sobu i satima razmišljao o tome šta mi se događa“, pričao je tada Nadal i otkrio da je razmišljao da uzme dužu pauzu od tenisa.

Ali, uspeo je da prevaziđe sve probleme i da osvoji Rolan Garos, pa US open. I ovog puta će probati da primeni taj recept, pa da proba da na grend slemu u Njujorku izvuče sezonu. 


tagovi

Rafael NadalTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara