Tim (©Reuters)
Tim (©Reuters)

I njemu su prognozirali velike stvari: Dominik Tim godinu dana bez pobede

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.05.22. | 23:28

Austrijanac izgubio i u prvom kolu Rima

Bio je i Dominik Tim zvezda u usponu, sveži dah u svetu tenisa kada je krenuo njegov vrtoglavi rast na ATP listi i osvajanje turnira, uglavnom na šljaci.

Nije bio baš toliko uspešan u godinama kao Karlos Alkaraz, aktuelna senzacija belog sporta, ali se i Austrijancu prognoziralo da će skinuti sa trona „veliku trojku“ (ili četvorku), da će zgrtati grend slem trofeje.

Izabrane vesti

Na US Openu 2020. je prvi put došao do jednog od četiri najveća pehara i tu se Dominik Tim – ugasio. Ušao je u ozbiljnu krizu u karijeri, koja ga je dovela do nestvarno loših rezultata.

Tim je danas izgubio u prvom kolu mastersa u Rimu od Fabija Fonjinija (6:4, 7:6) i time je zaokružio tačno godinu dana od poslednje pobede na terenu! Austrijanac je poslednji put slavio u Rimu prošle godine, kada je eliminisao Martona Fučoviča, a odmah posle toga je izgubio od Lorenca Sonega.

A, onda redom: na turniru u Lionu je odmah ispao od Kamerona Norija, pa na Rolan Garosu, gde je nekada bio finalista, na prvom koraku ga je eliminisao Pablo Anduhar. Na turniru u Majorki posle toga je predao meč usred prvog seta Adrijanu Manarinu i Tim se više u 2021. nije vraćao na teren.

Povratak je ostavio tek za Marbelju minulog marta, gde je izgubio od prvog protivnika, Pedra Kaćina. Zaigrao je Dominik na Serbian openu, ali se nije dugo zadržao, izbacio ga je na startu Džon Milman. Potom je Tim sreću potražio u Estorilu, međutim, nije je našao, pao je na prvom stepeniku protiv Benjamina Boncija. Isto se desilo na mastersu u Madridu, gde je bolji od njega u prvoj rundi bio Endi Marej i evo, danas, Fabio Fonjini je produžio agoniju austrijskog tenisera u Rimu.

Na ATP listi Dominik Tim je trenutno 162. igrač sveta. Sa punih 28 godina. Još jedan mladi lav koji nije uspeo ni da se približi najvećoj trojici igrača koji su ikada držala reket, a prognozirano mu je da će ih svrgnuti sa trona...


tagovi

Dominik Timatp rim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara