Nadal (©Reuters)
Nadal (©Reuters)

Igra Rafa kao Real: Nadal u Madridu spasao četiri meč lopte i izbacio Gofana

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.05.22. | 19:49

I Belgijanac spasao tri meč lopte – 2:1

Vreme čuda u Madridu. Da li je fudbal ili tenis, ali domaći velikani tamo, izgleda, ovih dana ne mogu da izgube, u koliko god se teškoj situaciji nalaze.

Real Madrid je u sredu uveče napravi čudo izbacivši Mančester siti u polufinalu Lige šampiona, iako je do 90. minuta gubio, a danas je Rafael Nadal spasao četiri meč lopte u meču protiv Davida Gofana pa uspeo da nađe put do trijumfa.

Izabrane vesti

Imao je Belgijanac četiri šanse u taj-brejku trećeg seta da ostvari veliki trijumf i prođe u četvrtfinale, međutim, sa druge strane terena je bio čovek čeličnih nerava i ruke sa teledirigovanim udarcima, koji je sve napade odbio i dobio meč – 6:3, 5:7, 7:6.

U narednom kolu Rafael Nadal će igrati protiv boljeg iz duela Karlos Alkaraz – Kameron Nori.

Kako bi tek igrao ove sezone Nadal da je zdrav, prav, spreman, da ga ništa ne boli... Ponovo je španski as došao na turnir sa pričom kako nije dobro, kako mu u rebrima i dalje „seva“, ali kada izađe na teren, sevaju munje i gromovi iz njegovog reketa.

Slična priča je bila uoči Australijan opena, na koji je došao posle duge pauze i operacije, pa ga je osvojio. Sada je u Madrid došao takođe posle pauze i opet igra nedodirljivo za rivale.

Dobio je Rafa rutinski prvi set, iako je Gofan napravio brejk i poveo 3:2, ali naredna četiri gema su pripala Špancu. U drugom setu je Bik sa Majorke brzo došao do brejka, sigurno ga čuvao do 5:3, kada je imao prvu meč loptu na servis Belgijanca, a onda drugu u narednom gemu, na svoj servis, ali je Gofan uspeo da se izvuče i potpuno vrati u meč, da bi potom dodao i drugi brejk, za izjednačenje u setovima.

Treći set je prošao tako što su obojica tenisera čuvala svoje servise, pa je odluka pala u taj brejku. Imao je Gofan dve meč lopte na 6:4, pa na 7:6, onda je i Nadal bio na poen od pobede kod 8:7. Nije se dao Belgijanac, vezao je dva poena i došao do nove prilike za trijumf. Nije uspeo, a onda ga je stigla kazna...

Mesto među osam najboljih izborio je i Aleksandar Zverev, branilac titule u Madridu. Njegov rival Lorenco Museti predao je meč zbog iscrpljenosti na startu drugog seta, posle izgubljenog prvog gema, a prvi set je dobio nemački teniser sa 6:3.

Zverev će se za mesto u polufinalu boriti sa Feliksom Ožeom-Alijasimom.


tagovi

Rafael NadalDavid GofanATP Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara