""
""

Iskreni Đoković: Nisam želeo da ovako dođem do trofeja

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.11.14. | 19:23

Srpski as istakao da mu je žao što Federer nije mogao da izađe na teren i poželeo Švajcarcu da se oporavi za finale Dejvis kupa

Bez borbe je Novak Đoković došao do pobedničkog pehara na završnom Masters kupu u Londonu. Zbog povrede, njegov rival Rodžer Federer nije izašao na teren i Srbin je osvojio trofej, a da nije morao da odigra ni poen.
„Naravno da nisam želeo da na ovakav način dođem do trofeja. Veoma mi je žao zbog Rodžera što nije uspeo da se oporavi od povrede i izađe na teren. U tenisu sam 10 godina i znam da su Rodžer i Rafa najveći takmičari i ljudi koji stalno daju 100 odsto svojih mogućnosti na terenu. Mislim da je bilo ikakve šanse da Rodžer izađe na teren, da bi on to i uradio. Iskreno mu želim da se brzo oporavi i da zaigra u finalu Dejvis kupa sledećeg vikenda“, rekao je Novak Đoković primajući pehar za osvajača Masters kupa.

Izabrane vesti

Kako pubika u Londonu koja je platila skupocene ulaznice ne bi bila lišena dobrog tenisa, organizatori su predložili, a Đoković prihvatio da odigra egzibicioni meč sa Endijem Marejom umesto finalnog duela.
„Žao mi je zbog gledalaca koji su sa nestrpljenjem očekivali ovaj prvog i drugo na svetu. Znam da su mnogi želeli da vide ovaj meč, ali drago mi je što je makar Endi Marej tu da odigramo meč, pa se nadam da ćemo moći da napravimo dobar šou i dobar tenis.“

Treću godinu zaredom, a četvrti put u karijeri, Novak Đoković je sezonu završio osvajanjem Masters Kupa što je poslednji put za rukom pošlo legendarnom Ivanu Lendlu.
„Vrlo je teško govoriti o tom dostignuću i trofeju u ovakvim okolnostima jer nisam od onih igrača koji slave pobede na ovakav način. Ipak, ako moram da se osvrnem na celu sezonu, ovaj trofej je zaista kruna. Veliku zahvalnost za takav uspeh dugujem mom timu i ljudima koju su me podržavali tokom cele sezone“, rekao je Đoković pred meč sa Marejom.

(FOTO: Action images)


tagovi

atpMasters kupNovak ĐokovićRodžer Federer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara