Aleks De Minor (Reuters)
Aleks De Minor (Reuters)

Ispao još jedan nosilac iz Novakovog dela žreba a pretio je da je stiglo vreme nove generacije

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.06.21. | 15:49

Talentovani Korda prvi put u drugom kolu sa dobrim šansama i za treće

Uoči Vimbldona, maldi australijski teniser Aleks De Minor (22) je imao seriju dobrih rezultata na travi. Pobedio je Čilića i Milmana u Kvinsu i stigao do polufinala gde ga je zaustavio Beretini, a potom je osvojio turnir u Istbornu.

Dovoljno da vrlo optimistično izjavi kako je došlo njegovo vreme i kako generacija mladih tenisera sve više prilazi velikoj trojci svetskog tenisa.

Izabrane vesti

“Vreme je na našoj strani i svaki sledeći dan nam daje više opcija. Veterani su prihvatili izazov i nastavili da igraju odličan tenis. Ali osećam da smo im sve bliže i da ih na svakom grend slemu pritiskamo sve više. Znam koliko napčorno moja generacija radi da ih pobedi na grend slemu”, prokomentarisao je De Minor o razlilici između velike trojke i nadolazeže generacije.

Ipak, izgleda da njegov čas još nije kucnuo i da je daleko.

De Minor je danas kao 14. nosilac ispao u prvom kolu Vimbldona od talentovanog Amerikanca Sebastijana Korde (20) koji zauzima 50. mesto na svetskoj rang listi. Inače, De Minor je još jedan od nosilaca iz Đokovićeve polovine žreba koji su ispali u prvom kolu. Podsetimo da su juče eliminisani Stefanos Cicipas (3. nosilac), Alehandro Davidovič Fokina (30.), Jan Siner (19.), Nikoloz Basilišvili (24.) i Rajli Opelka (27.).

Inače, mladi Korda najavljuje da bi mogao da bude prijatno iznenađenje. Nedavno je u Haleu pobedio Nišikorija i Bautistu Aguta, a danas je odigrao odličan meč protiv De Minora. Iako je u prvom setu protiv De Minora propustio čak sedam set loptu u gemu na servis rivala, to ga nije uzdrmalo i na svoj servis je iskoristio prvu. U drugom setu rivalu nije dozvolio nijednu brejk šansu dok je treći izgubio u tajbrejku. Ipak, uzvratio je Australijancu istom merom u četvrtom i iskoristio treću meč loptu za prvi plasman u drugo kolu Vimbldona u karijeri. I tamo će imati velike šanse pošto igra prpotiv boljeg iz duela kvalifikanata Žanga (Kina) i Hoanga (Francuska).


tagovi

Novak ĐokovićAleks de MinorVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara